Foto: Stanislav Moškov
Tarbija
13. jaanuar 2016, 17:20

TALI TAEVA EI JÄÄNUD: lumelabidate müük kasvas Maxima kauplustes päevaga 16 korda (6)

Teisipäeval intensiivseks muutunud lumesadu kasvatas Maxima Eesti kauplustes lumelabidate müügi päev varasemaga võrreldes 16-kordseks, mitu korda on viimastel päevadel kasvanud ka autokaabitsate ja kelkude müük.

"Esmakordselt kasvas hüppeliselt nõudlus lumelabidate vastu üle-eelmise nädala pühapäeval ehk esimese lume saabudes – aastavahetuse ajal võis üle Eesti lumelabidate müüki lugeda kümnetes, siis kohe esimese lume saabudes toimus enam kui 16-kordne tõus," ütles Maxima Eesti ostudirektor Kristina Mustonen. "Eelmise nädala jooksul lund oluliselt ei lisandunud ning müük tipp-päevaga võrreldes langes pisut ja püsis stabiilne. Eile ja täna maha sadanud suur lumi aga tõstis jälle nõudlust kordades – esmaspäevaga võrreldes kasvas müük 16 korda."

Esimese lume saabumist ilmestas ka kelkude suur müügikasv. "Aastavahetusele järgnenud pühapäeval ehk esimesel tõelisel talvepäeval kasvas kelkude müük päev varasemaga võrreldes 15 korda," märkis Kristina Mustonen.

Ka eelmise nädala erakordselt külmad talveilmad kajastusid selgelt hooajakaupade müügis. "Ligi 20 külmakraadini langenud miinuskraadid mitmel pool Eestis tõid kaasa näiteks viiekordse tõusu sooja pesu ning ligi kahekordse tõusu kinnaste ja labakinnaste müügis," lausus Kristina Mustonen. "Samuti kasvas enam kui kaks korda autokaabitsate müük."

Külmad ja lumised ilmad on suurendanud huvi ka kuumade jookide ning rasvasemate toitude vastu. Populaarsemaks on muutund tee ja kohv, sealiha ja part.

Kuna lumesaju jätkumist on oodata nii kolmapäeval kui neljapäeval, on ostudirektori sõnul Maxima kauplustesse tarnitud selleks sobivat kaupa piisava varuga, et nõudlusele vastu tulla.