Foto: Vida Press
Maailm
27. jaanuar 2016, 14:50

Hirmutavad pildid maailma kõige kurvemast loomaaiast: nälgivad karud ja lõvid, kelle hülgas miljardärist oligarh (31)

Nälgiv karupaar, kolm lõvi ja kaks merisiga on maailma kõige rusuvama loomaaia õnnetud elanikud, kirjutab The Sun. Viimane piletiostja külastas seda Armeenias Gjumri linnas asuvat loomaaeda paar aastat tagasi. Muu seas on see linn tuntud ka kohana, kus elasid Kardashianide esivanemad enne Ameerika Ühendriikidesse kolimist. 

Pärast seda, kui loomade miljardärist omanik neist tüdines, mööduvad meeleheitel loomade päevad näljast nõrkedes, oodates söögiks lähedalasuva tapamaja ülejääke.

Kohaliku oligarhi uitmõte oli osta loomad, kes lahutaksid tema jõuka sõbra külaliste meelt džungli-teemalistel pidudel. Kuid peod ja rahavood kuivasid kokku pärast miljardäri kadumist.

Nüüd hoolitseb nälgivate loomade eest eakas paarike. Poor Hovhamnes ja Alvina Madoyan toovad neile söögiks tapamaja jääke ja ümbritsevast metsast leiduvat kraami. Näljased ja hooldamata loomad – emalõvi Mary koos oma kutsikate Geeta ja Zitaga ning karud Masha ja Grisha – püsivad elus ainult tänu neile.

Hovhamnese sõnul oli ta hiljuti kaotanud töö, kui nad abikaasaga mahajäetud loomaaia juures jalutasid ja kuulsid loomade kohutavaid kannatushüüdeid. Nad läksid lähemale ja nägid emalõvi koos kutsikatega, kelle suud vahutasid veepuudusest.

Paarike ei suutnud vaadata Jumala loodud olendeid nii suures valus. Nad viisid kiskjatele vett ja püüdsid saada liha kohalikust tapamajast.

"Pidime toime tulema, toites loomi sellega, mida suutsime koguda. Sama pakkusime ka karudele. Kolisime viis kuud tagasi vanasse kuuri, mis asus lõvide puuri lähedal, et olla nende pidevalt nende juures."

Alvina lisab, et ta tõuseb igal hommikul varakult ja läheb metsa karudele süüa otsima, kuid leitu ei ole kunagi piisav.

"Parematel päevadel annetavad inimesed meile kaera ja teravilja, millest me saame loomadele putru teha. Eelmisel nädalal toodi meile lõvide toitmiseks noor varss. On väga harv juhus, kui nad saavad nii suure eine," selgitas ta.

Briti loomakaitse organisatsioon International Animal Rescue (IAR) on toonud avalikkuse ette loomade kohutava saatuse. Sussexis asuva organisatsiooni pressiesindaja ütles: "Nende loomade saatus ei tohiks sõltuda eaka paarikese heategevusest, nad suudavad vaevu endalegi midagi lubada.

Loomade elutingimused on kohutavad. Me püüame leida piisavalt raha, et viia neid kohta, kus nende eest saab paremini hoolitseda."