Loomad

SÜDAMETU TEGU: Tallinna loomaaia värava taha jäeti hirmul lemmikloomad (46)

LISA KOMMENTAAR

naabrinaine8. märts 2016, 11:19
Njah...Naabermajas tundub, et osteti ka koer tänu 8 aastase perepoja pealekäimisele..., kes käis küll alguses koeraga jalutamas, isegi halva ilmaga, aga seda vaid nii kaua, kuniks koer oli pisike kutsikas (see kõige armsam iga eksole), paar kuud heal juhul. Ühest hetkest alates hakkas koeraga jalutama ema (kusjuures väga vingus ja tigeda näoga, on näha, et inimene teeb seda vastumeelselt) ja nii on ka jäänud (üllatus?)...Armas koer, kuid tõug on selline (Beagle), mis on äärmiselt aktiivne, vajab palju füüsilist liikumist ning treenimist ja õpetamist, vastasel juhul hakkab kodus pahandust tegema :( Ega sel emal ei jäänud ju muud üle. Koerast on kahju, sest tema elab heal juhul 15 aastat ja sellises peres, kus ei tegelda ja isegi vastumeelselt jalutamas käiakse, pole ühelgi koeral hea elu.
Kaido Hunt.7. märts 2016, 20:58
No aga mis loomadest edasi sai,toodi loomaaia värava taha aga meie tahame teada ikka mis nendest edasi sai. Kelle potti või kõhtu need loomad läksid. Toodi toodi aga kuhu nad viidi,a vot teper hui?
Olavi8. märts 2016, 00:28
Kui sa tahad need loomad endale, siis pöördu loomaaia poole. Kui sa neid endale ei taha, siis peaksid huvi tundma, kes nad sinna jättis, mitte mis nendest edasi sai.
Kristel7. märts 2016, 16:17
Kallid lapsevanemad, panen veelkord südamele: PALUN teid, ärge võtke lemmikloomi väikelastele mänguasjaks! Jah, nad on niii nunnud, aga laps ei suuda, ega peagi vastutama lemmiklooma eest, sest ta on laps. Ka väga paljud täiskasvanud seda ju ei suuda, aga ikka leidub inimesi, kes ütlevad 7-8 aastasele lapsele, pika nuiamise peale; Olgu, ma ostan sulle koera/kassi/jänku või hamstri, tingimusel, et SINA ise hoolitsed tema eest, toidad ja vastutad, sest see on SINU lemmikloom ja SINA tahtsid teda. Kas saab mõni täiskasvanu olla rumalam? Selline asi ei hakka iial toimima, et laps läheb koeraga jalutama iga jumala ilmaga või, et ta korralikult puhastab närilise puuri 1x nädalas või siis ravib haiget looma...Iga lapsevanem, kes võtab kodulooma lapse soovil, PEAB arvestama, et vastutus selle looma hoolitsemise eest jääb tema õlule. Kui see tundub üle jõu käivat, siis lihtsalt ei võta looma ja kõik. Neid kuulutusi on liigagi palju: ära anda loom, kuna lastega peresse SIISKI ei sobinud...
Andres7. märts 2016, 20:51
no minu meelest ikka küll nii ei pruugi olla, et iialgi ei hakka toimima. Mõni laps on ikka väga asjalik ja toimetab loomadega mis hirmus ja õpib väga palju uut ja huvitavat sellega oma tulevaseks eluks. Minu meelest on see väga hea vahend õpetada lastele, et iga hea asjaga kaasneb ka tavaliselt kohustused ja vastutus.
Andres...8. märts 2016, 11:03
...selles asi ongi, et MÕNI laps. Neid on 100-st ehk 2, kel selline hoolitsus lemmiku vastu ka püsima jääb. Jah, on küll hea võimalus lapsele õpetada, kuidas lemmiku eest hoolitseda, temaga arvestada jne, aga seda kõike vanemate kõrval, eksole. Ema või isa teeb ja näitab, aga mitte sedasi, et see puhtalt lapse enda kohustus.
kristel ile,7. märts 2016, 21:05
kas sina oled kõige targem? Paistab, et oled vanatüdruk üks paras nõid moraali lugeja. Tänan, meie teame seda ise mine, räägi seda oma lollile emale kes sinu idioodi sünnitas või oled vanatüdrukust õel õpetaja.
Olavi8. märts 2016, 00:32
Aga tal on õigus, selliseid inimesi on palju. Kas sa, pime kana, pole siis uudiseid jälginud?
Anni to: kristelile8. märts 2016, 11:07
Õel vanatõdruk ja õpetaja? Sa oled end ikka puhta lolliks joonud. Õelust paistab igast sinu kommentaari sõnast välja hoopis. Oled üks neist vastutustundetutest loomaomanikest, et nii põlema läksid? Kristeli kommentaar on siin kõige asjalikum. Lihtsalt suur osa neid kõige "targemaid" emmekesi ei julg elihtsalt tunnistada, et võtsid loomad laste palvel, tegelikkuses ei ole aga ükski pereliige suuteline nende eest hoolitsema! Mulle näib, et oled üks sellistest.
milles probleem7. märts 2016, 16:12
kus need lemmikloomad on - küülik käib potti koos hapukoore, pipra ja selleriga ning merisea koht on laboris.
hmm7. märts 2016, 11:56
Tahtsime ka kord võtta kassi, kes oli nn hoiukodus ja juba 10-kuune. Hoiukodu omanik soovis meile arvet esitada selle aja eest, mis tema looma on hoidnud. Summa oli kuskil 200 euro kanti. No ma ei tea, see hoiukodude finantseerimine ei peaks küll olema uue omaniku mure. Lõpuks hakkas ka muu vingerdamine, et ta on ära ja haiglas, nii et loobusimegi ja võtsime kiisupoja (täiesti tavalise), kellele tegime ise kõik protseduurid. Tekib küsimus, kust jookseb piir aitamise ja kasusaamise vahel. Ei väidagi vastu, et kassi toitmine 10 kuu jooksul midagi ei maksa, aga tõepoolest - kui võtta sellisest hoiukodust nt 10-aastane kass, kas siis peaks maksma juba tõukassi hinna?
milline valitsus7. märts 2016, 11:22
Lemmikloom.7. märts 2016, 09:22
Ei lastud lemmikloomadega loomaaeda ja tagasi minnes ununesid värava kõrvale, tahtsin tutvustada jänkule ja meriseale tiigrit ja lõvi.
don7. märts 2016, 08:47
Vähemalt on sel inimesel mingigi empaatiavõime olemas ja ei viinud kuhugi Koplisse mahajäätud majasse, nagu see jobu, kes mitu puuri koos loomadega sinna surema viis.
....7. märts 2016, 10:30
viis Paljassaarde, mitte Koplisse, erinevad poolsaared.
lihtsurelik arvab,7. märts 2016, 08:32
et jätta hüljatud loom loomaaia juurde on õigem tegu, kui ajada ta lihtsalt tänavale või panna prügikasti...
TEADA6. märts 2016, 21:37
KOTTI KES TEGI PURGIKASTI KUULIK TULEB TEADA TRAHVID!
6. märts 2016, 21:14
Loomaaed on küll viimane koht , kuhu küülik ja merisiga viia . Need toidavad need madudele ja teistele kiskjatele .
K.6. märts 2016, 19:47
Nii kahju, ma oleks ühe endale võtnud.
Tädi Maali6. märts 2016, 19:40
Südametu oleks olnud kui need lemmikud oleks tapamaja ukse taha viidud.
RR6. märts 2016, 16:52
Minu meelest oli see ainuvõimalik tegu. Mina oleks elukad maha löönud ja sellega oleks asi lahendatud. Aga näe, see inimene tegi teise otsuse. Näiteks kolis välismaale vms probleemid. Ja ei osanud kuhugi pöörduda või ei leidnud uut omanikku loomadele. Mis parata. Ma viiks kah loomaaeda. Varjupaiga lurjustele kindalsti mitte.
....6. märts 2016, 16:36
ju jäi "omanikul" arunatukest liiga väheseks, et oleks osanud lemmikloomadele muudmoodi kodu leida... Võibolla oli ta ise ja/või vanemad käinud sealsamas loomaaias śarnaseid lemmikloomi väntsutamas, on ju seal see laste loomaaed. Ja võibolla just seal sai innustust omale ka võtta (niiiii nunnud ju), kuid polnud aimugi, mida karvase pereliikme pidamine tegelikult tähendab, küülikud elavad ka ligi kümnekonna aastaseks, mõned kauemgi, ka merisead pole need kõige lühema elueaga elukad. Ja - eks loomaaias oskab nii mõnigi elukas sellisest elussöödast lugu pidada, ainus küsimus vaid selles, et sealsete loomade toitmises on omad reeglid ja karantiininõuded.
arunatukesest....7. märts 2016, 10:16
Seda teadet tuleks levitada ka teises keeles. Siis ehk mõni ei pane merisiga oma rõdu aknaplekile jalutama, oma akna kini, et las jookseb mööda plekki naabrirõdule ja niiviisi saaks temast lahti. Ja ei köidaks oma suureks kasvanud koerakutsikat naabermaja korteri ukselingi külge, et saaks niiviisi temast lahti. Ja ei viiks oma vastsündinud kassipoegi keldrisse, et saaks niiviisi neist lahti.
aga miks6. märts 2016, 16:22
Aga miks ei võiks olla firma, mis võtabki üleliigseks osutunud lemmikloomi vastu? Saaks ju lausa äriühinguks kujundada, võttes loomad tasuta vastu ja pärast nende tervisekontrolli (vajadusel vaktsineerimisi) paneks need jälle mõistliku tasu eest müüki.
tropimagnet6. märts 2016, 16:41
Selline firma on olemas - loomade varjupaik on nimi.
FIRMA ON TÄITSA OLEMAS :::6. märts 2016, 16:56
AGA ---- KA SEAL VARJUPAIGAS KÜSIVAD RAHA ?
1:: KASSIDEGA OLI SUVEL JAMA -
2::-HELISTASIME KOHE VALDA ----
ET KOLME KUUSED KASSID --OLID NAABRI AEDA MAHA PANDUD --3, KASSI ,,
VALLA KÄEST NÕUTAKSE VARJUPAIGAS RAHA:::
TARTU LOOMADE VARJUPAIK ---SUURE JUTU PEALE
VÕTTIS SIIS LOOMAD VASTU??
3:: AGA VALLA ---AMETNIK OLIGI "" VANA KAVAL ISE
ET MITTE KASSE ISE VIIA .-----VAID KOHALIK MEES VIIS TARTU ÄRA:::
tropimagnet6. märts 2016, 17:18
sul on ehk mõni suurepärane idee, kust varjupaik võiks saada raha ära visatud loomade püüdmiseks (jaa, mõnda tuleb enne hoiupaika viimist pool päeva taga ajada), toitmiseks, ravimiseks?
Jep!7. märts 2016, 19:12
Sellise koha võiks teha ka inimestele ja sina oleks seal esimene klient-ajugeenius!!
Andres7. märts 2016, 20:54
Peab tunnistama, et vahelduseks on päris mõnus mahlakat anonüümset kommentaariumit lugeda :)
6. märts 2016, 16:17
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
16:17-le6. märts 2016, 16:30
Kuule, vigurivänt, su jutt kõlab sarnaselt sellega, et enne jõule korjame läbi telekahüüete annetusraha üleliigseks osutunud loomakeste hukkamiseks.
nii ja naa6. märts 2016, 15:54
vahemasti vaevus too inimene neid tooma kohta, kus on neil abi loota. mitte ei visanud kusagile metsaalla voi prygikasti. sydametunnistus siiski oli olemas
naa ja nii6. märts 2016, 16:32
Poolvend ja -õde on täitsa asjalikud terminid, aga kas poolsüdametunnistus ka on nii asjalik?
No näiteks minu6. märts 2016, 17:31
südametunnistus on väga puhas, ma nimelt pole seda elus veel kordagi kasutanud, siiamaani pakendist väljavõtmata. :-)
6. märts 2016, 15:22
kurrivaimud küll,südametud,
6. märts 2016, 16:51
aga kui pole enam raha oma söögilegi,mis siis teha,ei täi ka tappa neid - kahju ikke siis lihtsalt nii nagu oli,ehk leidub veidi rikkamaid et häid loomakesi elus hoida ...
Napsitrall @ 16:516. märts 2016, 17:36
Vaata, polaaruurijatele on kelgukoerad väga vajalikud, aga kui nälg kätte jõudis, pistsid nad oma koerad nahka. Ratsaväele on hobused vajalikud, paraku kui nälg kätte jõudis sõid nad oma hobused ää. Jõuluvanale on päkkapikkud vajalikud, aga kui nälg kätte jõuab.....??? Sama siin, kui süüja pole siis jänese ja merisea näol on kaheks päevaks praad kindlustatud. :-)
raivo6. märts 2016, 15:16
kogu aeg on kuulata aunult loomasõprade raha lunimist ja muud möga.tehke ometi reaalselt koht,kuhu saaks tasuta ja ilma liigsete küsimusteta oma üleliigne koduloom ära anda.praegu näiteks tallinnas see koht puudub.kui keegi ütleb,et see annab võimaluse inimestel veel mõtlematum olla.siis mina ütlen,et inimest ümber ei kasvata ja kas praegu on parem,kui eks lemmikloomi mööda metsa surema jäetakse,või kirvega keldris maha lüüakse.või on asi selles,et reaalne tegu nõuab raha aga lihtne möla toob annetaja raha hoopis sisse.kui keegi minu isiku pihta kigiseb,siis mina ei võta kunagi ühtki kodulooma ja minu pärast ei pea ükski loom kusagil koolema.
tropimagnet6. märts 2016, 16:44
tropi magnetile6. märts 2016, 18:10
Varjupaik ei võta vastu koduseid loomi nende omanike käest.
6. märts 2016, 19:19
kõik sõltub ov ja varjupaiga lepingust, valijatena võiksite nõuda paremet lepingut.
Indu. Õige jutt Raivo,6. märts 2016, 17:38
mull olekski vaja kellelegi oma elevant pähe määrida. :-)
raivole7. märts 2016, 10:14
Oot, sinu meelest peakski nii olema, et perre võetaksegi lemmikloom, sest pärast saab selle ju tasuta ära anda, kui ei viitsi enam tema eest hoolitseda? Täiesti ebanormaalne. Loodetavasti saadakse kätte see inimene ja tehakse vähemalt trahvigi.
Samas, mis sellest sai, kes sinna mahajäetud majja hunniku loomi tõi? selle kindlaks tegemine peaks suhteliselt lihtne olema ja tükk aega ka möödas juba. kusmaal asi on?
raivo7. märts 2016, 12:20
Ma ütlesin,et inimest ümber ei jasvata ja kas praegu on parem loomade seisukoha pealt.ja võin kihla vedada,et kui see ka kätte saadakse,ei saa ta midagi
elu ei ole nii lihtne6. märts 2016, 15:00
Siin riigis ei tea inimene, mis tast endast homme saab, rääkimata loomadest. Kedagi ei saa kohustada millekski kui selleks võimalused puuduvad, sest kohuste kehtestaja ei vastuta võimaluste loomise eest. Südametu tegu olnuks loomad metsa viia või merre uputada, aga mitte loomaia juurde viimine, et anda neile võimalus heade inimeste kätte sattuda.
Südametu
ei saa hakkama,aga6. märts 2016, 18:31
...on "kohustus" loom võtta, eks ole?
Peeter6. märts 2016, 14:59
No see oli oluliselt südamlikum tegu, kui võimalus, et need loomad oleks võidud ka lihtsalt kuhugi metsa viia või ära uputada või lihtsalt prügikasti visata.
Kuigi muidugi, sellise inimese vaimne pool annab natukene tunda - ei oska ta asju ette planeerida ega ole tal vastutusetunnet. Loomi saab ka ära kinkida ja seda tsiviliseeritult ja heaperemehelikult. Näiteks oleks saanud loomi ära andes selgitada uuele omanikule, mis on loomakeste võimalikud haigused, mida nad sõid ja jõid, mis on nende nimed, vanus jms.