Joao Pereira de Souza ja Dindim.Foto: Kuvatõmmis / YouTube
Ilm
9. märts 2016, 16:07

VANA MEES JA PINGVIIN: südamlik lugu elupäästmisest ja truust sõprusest (8)

Südamlik lugu vana mehe ja pingviini truust ja liigutavast sõprusest on murdnud maailma uudistekünnise.

71aastane brasiillane, endine müürsepp Joao Pereira de Souza elab Rio de Janeiro lähedal saarel ning käib vahel kalal. 2011. aastal leidis ta rannakaljudelt kiratsemas tillukese nälginud pingviini, kes oli üleni naftaga kaetud, kirjutas Daily Mail.

See oli väike Magellani pingviin, kelle De Souza koju viis, pani talle nimeks Dindim ja hakkas teda turgutama. Võttis terve nädala, enne kui Dindimi sulekate puhtaks sai. Kui lind juba kobedam välja nägi ning oli täis eluvaimu, viis de Souza ta tagasi mere äärde ja laskis vabaks. Mees ei arvanud, et ta oma sõbrakest enam kunagi näeb.

Aga mõni kuu hiljem kohtusid nad jälle: Dindim tuli saarele tagasi, tundis vanahärra ära ning tuli talle koju küllagi.

Nüüd veedab Dindim kaheksa kuud aastas de Souzaga, ülejäänud aja aga rändab Argentina ja Tšiili rannikuil. "Ta saabub juunis ja lahkub koduteele veebruaris," seletas mees.

On hämmastav, et see lennuvõimetu lind ujub maha ligikaudu 9000 kilomeetrit selleks, et Joao Pereira de Souza juurde tagasi tulla. "Ma armastan seda pingviini nagu oma last ning usun, et pingviin armastab mindki,“ rääkis vanahärra Globo TV-le.

"Ta ei luba end puudutada mitte kellelgi peale minu. Kes seda teeb, saab nokahoobi. Ta lesib mul süles, laseb mul end dušitada, lubab mul end toita sardiinidega ning sülle võtta,“ jutustas mees.

De Souza peab Dindimit korralikul kalatoidul, et linnuke jõudu koguks enne, kui on aeg ta jälle mere äärde viia ja minna lasta.

Bioloog Joao Paulo Krajewski, kes Pereira de Souzat intervjueeris, on arvamusel, et Dindim peab de Souzat osaks oma perest ning tõenäoliselt samasuguseks pingviiniks nagu ta isegi.