Foto on illustreerivFoto: ARNO SAAR
Ilm
25. mai 2016, 17:48

Lisatud kaart, fotod ja täiendatud 23:11

FOTOD | Eesti-Läti piiril ulatub metsapõlengu pindala juba ligi 20 hektarini (16)

Valgamaal, Eesti-Läti piiri lähistel puhkes täna metsatulekahju. Häirekeskus sai täna kell 14.13 Lätist teate, et Valgamaal Hummuli vallas Aitsra külas põleb ca nelja hektari suurusel alal mets.

Kohale saadeti päästeautod Valga, Tõrva, Antsla ja Mustla
päästekomandost ning metsakustutuse eritehnika Elvast ning Jõgevalt.

Kutselistele sõitsid appi Karksi-Nuia, Karula ning Sangaste
vabatahtlikud. Paluti abi ka Läti päästeteenistuselt, kirjutab Delfi.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütleb, et ühtki majapidamist tulekahju läheduses ei ole ehk elumaju metsatulekahju ei ohusta. Ka ei ole läheduses suuri maanteid, mille liiklust suits võiks häirida.

Tegu on aga raskesti läbitava soise pinnasega, mis takistab kustutustöid. Tehnikat on aga päästjatel kohapeale palju kogunenud. Kui kaua kustutustööd kestavad, on Kiige sõnul veel raske öelda.

Kohale saadeti päästeautod Valga, Tõrva, Antsla ja Mustla päästekomandost ning metsakustutuse eritehnika Elvast ning Jõgevalt. Kutselistele sõitsid appi Karksi-Nuia, Karula ning Sangaste vabatahtlikud. Paluti abi ka Läti päästeteenistuselt.

Põlenguala hindamiseks kutsuti kohale keskkonnainspektsiooni droonidega varustatud töötajad. Päästetöid juhib Viljandi korrapidaja. Välja saadetud tehnika saabub järjest sündmuskohale.

Kilomeetri pikkusel tulepiiril piiravad päästjad põlengu levikut. Ühtlasi hinnatakse tulekahju ala suurust ja kustutusvee hankimise ning päästetööde tegemise võimalusi. Kustutustöid raskendab see, et tulekahju on osaliselt soisel alal.

Kustutustöödele kaasati ka Politsei -ja Piirivalveameti kopter. Kopter võimaldab koldesse paisata korraga tonn vett.

Tulekahju tulepiir on endiselt ligi kilomeeter pikk ja põlenud ala võib esialgsel hinnangul ulatuda 10ha -ni. Päästetööde juhi hinnangul ulatub põlenud ala pindala ligikaudu 20 ha juurde.

Hummuli vallas toimuva metsatulekahju tõttu piirkonnas olevad majapidamised ega inimesed ohustatud ei ole.