Pildil on Praha loomaaia gorilla.Foto: Slavek Ruta/REX/VidaPress
Maailm
29. mai 2016, 16:28

Cincinnati loomaaias kukkus pisipoiss gorillade puuri, gorilla tapeti (37)

USAs Cincinnati loomaaed tuli ajutiselt sulgeda, kuna seal lasti laupäeva pärastlõunal gorilla maha. Põhjuseks oli pisipoisi kukkumine gorillade puuri.

Loomaaiast öeldi, et nelja-aastane poiss kukkus puuri, kui oli roninud üle barjääri, mis eraldas külastajatest Gorillade maailma, vahendas msn.com APd. 17aastane isane gorilla Harambe haaras vallikraavi kukkunud poisist kinni ja lohistas teda kümmekond minutit. Loomaaia director Thane Maynard ütles, et loomaaia ühe ohtlikuima looma eest vastutavad töötajad otsustasid, et poiss sattus eluohtlikku olukorda ning gorilla tuleb tappa. “Nad tegi raske valiku ning nad tegid õige valiku, sest nad päästsid poisi elu,” kommenteeris loomaaia juht, kelle sõnul oleks võinud asi väga halvasti lõppeda. Samas kurvastas ta sügavalt gorilla kaotuse pärast. Loom toodi Cincinnati Texase osariigist Brownsville’ist alles eelmisel aastal.

Puuris oli peale Harambe veel kaks emast gorillat, kes asjasse ei sekkunud. Maynardi sõnul ei paistnud, et gorilla oleks last rünnanud, kuid et loom on äärmiselt tugev, tuli situatsioon igaks juhuks kuidagi kiiresti lahendada. Looma uinutamine oleks võtnud aega ning poiss oleks jäänud ohtu.  

Loomaaia direktor rääkis, et esimest korda hukati selles loomaaias loom ohuolukorra tõttu. “Loomaaia jaoks oli see väga kurb päev,” sõnas ta.

Poiss toibub haiglas, tema isikut ei avaldata. Pühapäeval oli loomaaed külastajatele taas avatud.