Lammas. Pilt on illustreeriv.Foto: Tiina Kõrtsini
Loomad
29. mai 2016, 22:33

Tudulinna vallavanema lambad näevad lagunenud laudas näguripäevi (27)

Ida-Virumaal Tudulinna vallas leidis ETV "Aktuaalne kaamera" halvas seisus olevast laudast hooletusse jäetud lambad, kelle omanikuks on kohalik vallavanem Andrus Toss.

"Aktuaalse kaamera“ võttemeeskonna nähtu kinnitas kohalike elanike kaebust, et Tossi lambad on villakasvanud, näljas ja janus ning palju vedeleb ümbruskonnas korjuseid ja luid.

Telesaate võttegrupp leidis lauta sisse minnes eest näiteks lamba, kes oli nii nõrk ja villa mattunud, et ei suutnud püsti tõusta; paksu villakoorma all olid ka ülejäänud loomad, vahendas ERRi uudisteportaal (vaata "Aktuaalse kaamera" videot!).

Vallavanem Toss, kes esmalt ei lubanud võttegrupil tema territooriumil filmida ja teatas, et tema rääkida ei soovi, jutustas viimaks, et „lambad lihtsalt vahel keeravad ennast selili“ ja „kui 6-7 tunniga jalule ei saa, siis nad surevad“, kuid ta oli veendunud, et hommikul on lambal jälle „jalad all“.

Ida-Virumaa veterinaarkeskuse juhataja Helgi Tepper leidis, et laudas näguripäevi nägevate lammaste kohta ei saa öelda, et neid oleks väärkoheldud - lihtsalt natuke kasin olukord.