Tornaado Hamburgis 7. juunil.Foto: Kuvatõmmis / Joschy umad / YouTube
Ilm
8. juuni 2016, 11:09

Prantsusmaa ja Saksamaa valmistuvad uueks tormiks ja paduvihmaks, Hamburgis möllas tornaado (7)

Hiljutistest üleujutustest toibuv Prantsusmaa peab heitlema peatselt uue vihase tormi ja paduvihmaga. Ka Saksamaale, kus eelmise nädala torm nõudis 11 inimese elu, prognoositakse uusi paduvihmasid. Eile aga möllas Hamburgis tornaado.

Pariisis ja Normandias on suurvesi hakanud taanduma, kuid maa kirdeosas on juba täna oodata tormi koos paduvihmaga, kirjutas The Local. Prantsuse ilmateenistus Météo France andis täna hommikul tormihoiatuse 21 departemangule, hoiatatakse ka paduvihma- ja rahevalingute eest.

Ka Saksamaad šokeerib halb ilm. Eile möllas riigi põhjaosas asuvas Hamburgis tornaado, mis pühkis majadelt katused. Kohaliku päästekeskuse teatel on ka paljude majade keldrid vett täis. Meteoroloogid ei ole veel kinnitanud, et Hamburgi tabanud torm oli tornaado. Hamburgi idaosa elanike teatel sadas seal eile õhtul vihma ning raheteri, mis olid suured kui tennisepallid, ning inimesed kinnitavad, et tegemist oli tornaadoga. Loodusnähtust võeti ka videosse.

„Veranda hakkas värisema, katus lendas minema ja õunapuu kukkus otse aiamajale,“ rääkis naine, kes grillis 13aastase pojaga aias vorstikesi, kui keeristorm ootamatult saabus. Ema ja poja naabrite aias korraldas torm veel suurema kaose – see on täis aiamaia rususid, katusetükke ja mööblit.

Torm kestis vaid viis või kuus minutit. Linnaelanikke kohutas tormiga kaasnenud heli.

Saksamaa ilmateenistus DWD on andnud hoiatuse Lõuna-Saksamaale, mida eelmisel nädalal räsisid tugevad tormid ja üleujutused, mille tõttu kaotas elu 11 inimest. Meteoroloogid prognoosivad seas uusi paduvihmasid.