Foto: Markus Mikk
Ilm
20. juuni 2016, 12:27

ÕHTULEHE GALERII | Loojuv kuu Tallinna kohal ehk Kuidas ilm pildistajaid ninapidi vedas (17)

Sadakond inimest kogunes täna varahommikul Pirita randa, et Tallinna kuupeo raames osa saada ilmelisest kuu loojumisest vanalinna kohal ning jäädvustada hetk kaadrisse. Kuid nagu kiuste tuli hetkeks, mil kuu Oleviste kiriku torni tippu jõudis, vaateväljale ette hiiglaslik pilv.

Pühapäeva õhtul hoidsid kõik kuuhuvilised pilku pidevalt ilmateatel, et näha, kas tasub öösel ärgata ning sammud Pirita ranna poole seada. Prognoosi kohaselt oli ilm piltide jäädvustamiseks suurepärane ning ka kohale jõudes paistis see kõigi rõõmuks esiti nii.

Kaamerad, pleedid ja soojad joogid termostega kaasas, varusid vaatlejad piisavalt aega, et leida pildistamiseks parim koht. Merivälja muulilt võis näha, kuidas kuuhuvilisi oli täis terve rannaserv. Kusjuures kuu liikudes jalutasid nii mõnedki piltnikud Merivälja poolt pidevalt linna poole, et pildil kuu Kalamaja taha ei loojuks, vaid esiplaanile jääks ikka vanalinn.

Kui saabus kätte parim hetk, mil loojuv kuu paiknenuks silmapiiril täpselt Oleviste kiriku torni taga, ilmus vaatevälja aga hiiglaslik pilv. See rikkus kõigi piltnike lootuse jäädvustada samasugune pilt nagu tegi Tallinna kuupeo "avastaja" ja astronoomiahuviline Martin Vällik 2014. aastal.

Mõned pakkisid seejärel pettunult asjad ja läksid koju puhkama, teised aga jäid pisut kauemaks ning püüdsid kaamerasse linnapildi tõusva päikese valguses.