Foto on illustratiivneFoto: Aldo Luud
Ilm
3. juuli 2016, 16:26

Vetelpäästjad päästsid Pühajärvel paatidega tormi kätte jäänud inimesed (10)

G4S-i vetelpäästjad tõid täna Pühajärvel kaldale kaks paadiseltskonda, kelle paate oli tugev torm ja vihmasadu uputanud. Isa ja tütar pääsesid tänu päästevestidele, teine paadiseltskond sai tormi eest varju ühel saarel RMK puhkemajas.

Kell 13.05 said vetelpäästjad kohalikust paadilaenutusest info, et neile helistas meesterahvas, kes koos 12-aastase tütrega ei jõudnud enne äikesetormi kaldale pääseda, kuna olid liiga kaugel. Appi tõtanud vetelpäästjad leidsid järvel uppuva paadi, millel vaid nina veest väljas ja sealtsamast ka meesterahva ja tüdruku.

Isa ja tütar olid sunnitud tormi käes uppuva paadi hülgama ja haarasid abi saabumiseni kinni ühel saarekesel olnud puurondist.  Rannavalvurid võtsid mehe ja tüdruku oma paati, tegid uppuva paadi veest tühjaks, panid sleppi ja sõitsid tagasi kaldale.

Päästeoperatsioon kulges äikesetormi tõttu raskelt. Sadas rahet, lõi äikest ja puhus tugev tuul, mis murdis puid.

13.31 teatati paadilaenutusest  rannavalvele, et hommikul läks järvele veel üks paatkond, kes pole naasnud. Vetelpäästjad asusid neid järvel otsima. Pärast mõnda aega järvel tiirutamist märkasid nad ühel saarel erksavärvilisi päästeveste.

Naine oma vanavanemate ja 3-aastase pojaga oli tormi eest varjunud ühele saarele RMK puhkemajja. Nendegi paat oli tugeva vihmasajuga vett täis läinud ja uppunud. Telefoni, millega abi kutsuda, neist kellelgi ei olnud.

Vetelpäästjad aitasid inimesed oma paati, kallasid uppunud paadi veest tühjaks, võtsid selle sleppi ja sõitsid tagasi kaldale.

Kõikidel paadisolijatel olid seljas päästevestid.