Foto: Kuvatõmmis
Loomad
8. juuli 2016, 16:29

VIDEO VÕIB OLLA HÄIRIV!

ÕÕVASTAVAD KAADRID: varjupaiga ukse taha jäeti pulstunud ja väljaheiteid täis kasukaga koer, kes haises hingematvalt ning kelle pikad küüned ei võimaldanud tal kõndida (32)

"Asfaldil kössitab liikumatu pundar, hingemattev lehk on nii tugev, et seda võib lausa käega katsuda. Kas tõesti on see koduloom, kes toodi Tallinna kodutute loomade varjupaiga ukse taha?" algab Varjupaikade MTÜ õõvastav ja kurb Facebooki postitus.

"Lähenemisel kostuv arglik urin aitab tuvastada liigi ning sellegi, kus asub koera pea. Tundub, et loom on samasuguses šokis kui valves olnud töötaja, kelle aju tõrgub aru saamast, et selle haisva kuhila all on elus hingeke," jätkub lugu räsitud ja kasimata koerakesest, kes oli sellises olukorras kellelgi julma ja sadistliku inimlooma pärast.

Kuna kohus oli keelanud hetkel uues varjupaigas koeri majutada, pidi šokeerivas seisundis looma leidnud töötaja mõtlema, mis saab edasi. Töötaja leidis, tõenäoliselt ei oleks ka ükski kliinik nõus olnud sellises seisus looma vastu võtma. Nii algas pikast karvast ja väljaheidetest formeerunud rastakoera teekond Pärnu varjupaika.

Pärnu varjupaiga endine hooldaja Sirje oli koera saabudes juba pügamismasina valmis seadnud, kuid kahjustuste ulatus on nii massiivne, et ilma narkoosita pole võimalik koera aidata. Seega kutsuti kohale ka arst. "Midagi sellist ei ole ma varem näinud," ütlesid kõik loomaga kokku puutunud kogemustega inimesed justkui ühest suust.

Paar tundi tööd ning 9,5 kilogrammi kaalunud puntra seest tuli välja seitse kilo kaalunud koerake. Seega oli tema ümber kaks ja pool kilo karvu ja väljaheiteid.

Mõned küüned olid rõngasse kasvanud, osad jällegi sirged. Küüned olid kuni 7 cm pikkused, mistõttu pole ime, et loom käia ei suutnud.

Varjupaigas on Marleyks ristitud koera boksi kuhjatud hunnikutes tekke ning lisaks pesale veel üsna kinniste seintega transpordiboks, kuhu loomake võib varjule minna, kui end ebaturvaliselt tunneb.

Päev hiljem püüab Marley uuesti käima õppida. Kuigi esimesed sammud olid arglikud ning ebakindlad, otsekui tunneks koer hämmingut selle üle, et tal on tõesti võimalik ringi liikuda. "Saba hakkab vaikselt edasi-tagasi võnkuma, kui koer tema jaoks hõrku viinerilõhna tunneb ning kuuleb inimesi sõbralikult rääkimas.

Lähipäevil seisab Marley'l ees kliinikuvisiit, et põhjalikumalt üle vaadata tema vigastatud silm ning sabal paiknev vigastus," seisab postituses. "Oleme kindlad, et Marley uus ja ilusam elu algas 5. juulil kell 19.30, kui ta leiti varjupaiga ukse tagant."