Pilt on illustratiivne.Foto: LAURA OKS
Eesti uudised
1. august 2016, 14:21

Eile Haapsalu lähedal taevas lennanud veidrad tulekerad on ufoloogi sõnul üks osa UFO-nähtustest (55)

Läänlane Toivo Tomingas nägi eile õhtul Haapsalu lähedal taevas veidraid tulekerasid ega osanud pakkuda, mis seesuguse vaatemängu tekitas. "Hiina laternate või droonide teema ei ole antud juhul adekvaatne," on ufoloog Igor Volke veendunud.

“31. juuli õhtul oli mul juhus jälgida kolme tulekera, mis tulid paariminutiliste vahedega edelast, lendasid helitult allpool ja kustusid kusagil Uuemõisa Konsumi kohal, kirjeldas Tomingas Läänlase veebiportaalile.

Pealtnägija hinnangul olid tulekerad ca 5-10-meetrise läbimõõduga, kuid vaevalt oli tegu taevalaternatega, sest objektide kiirus oli selleks liiga suur.

Ufoloog Igor Volke arvates kuuluvad antud vaatlusobjektid energofooride kategooriasse, mis on üks osa UFO nähtustest, tundmatutest lendavatest objektidest.

Volke sirvis veel hiljaaegu oma arhiivi, kust leidis, et paari aastakümne jooksul on Haapsalust ja selle lähistelt tulnud pool tosinat teadet: "Teated taldrikukujulistest objektidest, öistest valguskoonustest, kerakujulistest objektidest, millest kõige värvikam juhus oli 1999.a. 29.detsembri vaatlus, kus Haapsalust lendas üle väga suur nelinurkne moodustis, mis koosnes paarikümnest Kuu ketast meenutavast valguskerast. Kogu kompleks pöörles aeglaselt põhja suunas liikudes ümber oma telje," jagab Volke oma andmeid.