Jääkarupuur Tallinna Loomaias 1. augustil 2016.Foto: Laura Oks
Eesti uudised
3. august 2016, 10:10

FOTOD | Kas tõesti on loomaaed jätnud jääkarud janu ja palavuse kätte vaevlema?! (3)

Sotsiaalmeediasse riputati hiljuti foto meie loomaaia jääkarude puurist, kus bassein oli suisa tühi. Kas tõesti on Tallinna loomaaed jätnud külmalembesed mõmmid janu ja sooja kätte kannatama?!

Jääkarude elukorraldust Tallinna loomaaias selgitas direktori kohusetäitja Vladimir Fainštein veebiväljaandele Vecherka.

"Ühe jääkaru ühes puuris ei olnud sel hetkel vett, võib-olla et see vältas isegi mõne tunni. Sellepärast, et meil vahetatakse vett regulaarselt, aga kui keegi kahtleb, et seda regulaarselt vahetatakse, siis võib vaadata valgeid karusid. Isegi teiste loomaaedade spetsialistid, kes siia sõidavad, imestavad alati seda, miks meil nii valged karud on. Valged on nad sellepärast, et me oleme sunnitud väikestes basseinides pidevalt vett vahetama. Ja see pole lihtsalt nii, et me ühe basseini laseme tühjaks, teise aga täis – me peseme need veel puhtaks ka!“ rääkis Fainštein lehele.

"Laseme vee välja, kuni see voolab, kuni tuleb töötaja... On hästi, kui töötaja tuleb kohe ja hakkab basseini pesema. Ka loomad ei lähe oma puurist alati kohe teise ruumi, mis tähendab, et see kõik võtab aega. Reeglina on seal (basseinis – toim) vesi, lihtsalt inimesed sattusid peale hetkel, mil vett ei olnud.“

Eile, kui Vecherka loomaaias jääkaru puuride juures käis, et isiklikult veenduda, millistes tingimustes hoitakse Nordi, Friidat ja nende järeltulijat, kahe ja poole aastast Norat, oli karude bassein vett täis ning Nora nautis seal veemõnusid.