Babsy Rock on päästetud. Foto: Imgur.com
Loomad
9. august 2016, 18:18

Vaata liigutavaid fotosid!

Õnneliku lõpuga lugu kutsikast, kes oli kukkunud kivirahnude vahele ja jäetud sinna surema (7)

Egiptuses sai õnneliku lõpu lugu ühest kutsikast, kes kukkus suurte kivide vahele prakku. Kuigi omanikud ta sinna maha jätsid aeglaselt surema, leidus ometi inimesi, kes väikese looma kivide vahelt välja tõid.

Lugu algas juuli algul, kui 36aastane egiptlanna Mariem Taha kuulis Alexandrias mereäärses kohvikus olles niuksumist, kirjutas BBC. Naine jutustas, et häälitsused häirisid väga ta meelerahu ning ta uuris kohvikuomanikult, mis hääl see võiks olla. "Mees rääkis, et eelmisel päeval olid seal käinud mõned inimesed, kaasas kutsikas, ning kutsikas kukkus kivirahnude vahele prakku. Nähes, et loom sealt enam ise välja ei saa, jätsid nad ta maha ja läksid minema. Niuksumine oli nii ahastav, et ma otsustasin kutsika üles otsida,“ rääkis naine.

"Esimesel kolmel päeval ma kuulsin teda, aga ei näinud. Ma ei teadnud, kust talle toitu visata ning ta võis olla hirmunud. Aga kolmandal päeval tundis ta mu hääle juba ära, nii et ta julges nähtavale tulla. Temani ma ei ulatanud, kuid ma sain teda toita.“ Naine pani koerale nimeks Babsy Rock.

Mariem käis koera söötmas iga päev, aga seda, kuidas teda kivide vahelt kätte saada, ta ei teadnud. Siis pöördus ta loomasõprade Facebooki grupi poole Save Innocent Souls ja paljud inimesed tulid appi. 

Pärast visa lobitööd anti kohalikult võimult abiks kraana, et kivirahne liigutada. Viimaks saadigi koerake välja lõksust, kus ta oli olnud 25 päeva.

Koerapäästmise aktsioonis osalejad rääkisid Mariemile ka kohalikust loomaarstist Mahmoud Abdelmaksoudist, kes Babsy Rocki üle vaatas. Seda loomaarsti iseloomustatakse kui "uskumatut meest, kangelast“, kes vaatab läbi ja ravib päästetud loomi täiesti tasuta. Tema loomaravi põhineb annetustele ja vabatahtlike tööle.

Egiptuse loomakaitsjate sõnul on Alexandrias kümneid inimesi, kes loomi päästavad. On mitmeid faktoreid, miks loomi koheldakse Egiptuses halvasti – kardetakse hulkuvaid loomi, on sadistlikke inimesi ning mõned arvavad, et koerad ei ole islamis teretulnud. Viimaseid olevat aga vähemuses.

Mis sai aga Babsy Rockist? Mariem Taha võttis ta endale. "Ta on väga üleannetu,“ naeris naine.