Foto: Laura Oks
Eesti uudised
11. august 2016, 04:00

Linn ei saavutanud koerte varjupaiga asjus kompromissi (3)

Tallinna keskkonnaametil pole õnnestunud saavutada Paljassaare elanikega kompromissi koerte paigutamiseks Paljassaare tee 85 kinnistule.

Linn on vaidlustanud halduskohtu määruse ringkonnakohtus ja varjupaiga rajamine on ajutiselt peatatud. Tallinna halduskohus rahuldas kohalike elanike õiguskaitsetaotluse osaliselt.

Koerte paigutamine varjupaika keelati ajutiselt, s.o kuni linn on teinud kindlaks, et sellega ei kaasne müraprobleemi, või võtab tarvitusele asjakohased abinõud, seisab kohtumääruses.

Linn on kompromissina välja pakkunud, et koerad paigutatakse müramõõtmiste ajaks varjupaika, miinimum üheks nädalaks, kuid kaebajaid esindav advokaat on kategooriliselt vastu mistahes kompromissidele, selgitas Tallinna keskkonnaameti juhataja Relo Ligi.

"Seega ei jäeta praegu koeri ööbima. Linn on määruse vaidlustanud. sest ilma koerteta ei saa linn isegi müramõõtmisi teha," ütles Ligi.

Samas on enamik majutatavatest koertest Tallinnas kiibistatud ja saavad samal päeval koju tagasi.

"Need, kellel kiip puudub, transporditakse teistesse Varjupaikade MTÜ-le kuuluvatesse varjupaikadesse ja senini on olnud selliseid juhtumeid õnneks ainult paar, seetõttu ei ole ka suurt lisakulu," räägib Ligi.