Sõida seeneleFoto: Aldo Luud
Toiduuudised
17. september 2016, 04:00

Sõida seenele (3)

"Seenehooaeg on juba täiesti korralikult kestnud ja pole põhjust karta, et edasi seentega kesisemaks läheb," ütleb Eesti Loodusmuuseumis avatud seenenäituse hing Loore Ehrlich. Seevastu Sagadi mõisa peakokk Maren Rits usub, et õige seeneaeg alles algab. Vahet pole – nii või teisiti tuleb koju toodud korvitäitega midagi ette võtta.

"Seenehooaeg on juba täiesti korralikult kestnud ja pole põhjust karta, et edasi seentega kesisemaks läheb," ütleb Eesti Loodusmuuseumis avatud seenenäituse hing Loore Ehrlich. Seevastu Sagadi mõisa peakokk Maren Rits usub, et õige seeneaeg alles algab. Vahet pole – nii või teisiti tuleb koju toodud korvitäitega midagi ette võtta.

"Kui seeni on nii palju, et säilitamiseks läheb, siis mina eelistan hästi lahjat marinaadi," ütleb Loore Ehrlich Eesti Loodusmuuseumist.

"Konserveeritud purkides-värkides võivad end imehästi sisse seada ka botulismibakterid. Aga kuna nemad ei kannata happelist keskkonda, siis sirtsukene äädikat annab mulle kindluse, et ma mitte mingil juhul ei pea botulismibakteritega kohtuma," selgitab Loore, miks ta rahva seas populaarset seened-soolveega-purki võimalust ei poolda.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99