RebaneFoto: Vida Press
Ilm
6. oktoober 2016, 22:13

KÄRBSESEENE ASEMEL KASSITOIT: rebasepilt oli lavastatud! (13)

Loodussõprade kurvastuseks tuleb teatada, et paari päeva eest Õhtuleht.ee-s avaldatud erakordne pilt kärbseseent haukavast rebasest oli tegelikult lavastatud. Soome loodusfotograaf Niko Peltonen tunnistas Soome ajalehele Iltalehti, et hea pildi saamiseks meelitatakse loom kohale toiduga.

Pärast seda, kui Iltalehti oli avaldanud Pekoneni (23) rebasefoto, võttis lehega ühendust pensionipõlve pidav fotograaf Lauri Mantere, kes ütles, et oli rebase fotografeerimise ja juhtumi lavastamise juures.

Mantere ja Pekonen tutvusid nelja aasta eest, kui nad Kuhmos koos karusid ja hunte pildistasid. Mantere sõnul imetles Pekonen tema rebasefotosid ja avaldas soovi samuti rebaseid pildistada.

"Ühel päeval Lappeenrannas olles helistas mulle Niko ja ütles, et ei leia rebaseid mitte kusagilt. Läksin talle appi neid otsima ja leidsimegi neli rebast,“ rääkis vanem fotograaf.

Fotograafid andsid rebastele väheke kassitoitu ning pildi töötlemisel asendasid kassiroa kärbseseenega. Mantere sõnul on kahetsusväärne, et Pekoneni intervjuust jäi välja moment foto lavastamisest.

Noormees aga ütles, et talle ei tulnud intervjuu käigus meeldegi mainida, et rebane saadi pildile toiduga ahvatledes.