Ilm

Dnepri tsunami lõppes suure katastroofiga (22)

LISA KOMMENTAAR

23. oktoober 2016, 11:27
Ukraina rindelinna Vodjane vanem kodanik: "Öelge neile sinna Venemaa poole, et nad on hullemad kui fašistid.".
Video
"Нас здесь до такой степени бьют! Воронки по два метра. Передайте в Россию, что они хуже фашистов", - житель Водяного о обстрелах российски
На все село Водяное, что вблизи Мариуполя, осталось чуть больше десятка жителей. Люди привыкли жить в постоянном напряжении и ожидании...
censor.net.ua|Lisääjä: Цензор.НЕТ
Ma loen pealkirjast22. oktoober 2016, 18:55
et külgkorviga mootorratas läks lõhkuma?
23. oktoober 2016, 11:35
Ukraina rindelinna Vodjane vanem kodanik: "Öelge neile sinna Venemaa poole, et nad on hullemad kui fašistid.".
Video
"Нас здесь до такой степени бьют! Воронки по два метра. Передайте в Россию, что они хуже фашистов", - житель Водяного о обстрелах российски
На все село Водяное, что вблизи Мариуполя, осталось чуть больше десятка жителей. Люди привыкли жить в постоянном напряжении и ожидании...
censor.net.ua|Lisääjä: Цензор.НЕТ
kult rukkis22. oktoober 2016, 12:59
20 meetrit, 30 meetrit või mida iganes. Huvitav on see, et kõik arvavad ja kõlksutavad, kuid samas oleks see kõik välja arvutatav - nii veemassi kõrgused, kiirused, hävitusjõu muutused kauguse suurenedes. Aga niisama julõstratiivselt mingeid suuri näitajaid pilduda on muidugi palju põnevam
JUSS22. oktoober 2016, 12:30
Sõja esimese nädala järel kuulutas Stalin välja "põletatud maa taktika" (mongolitelt üle võetud taktika. purustada, põletada ja laastada taganes kõik, et vaenlasele jääks põletatud maa. Et hävitatud oleksid toiduvarud, vili põldudel, kariloomad j.n.e. Müritati koguni kaevusid) Ka Stalini käsk oli, et sakslastele ei tohi jätta ühtegi hoonet peavarjuks, ührtegi kilogramma vilja, veoloomi ega ühtegi liitrit vedelkütust. Seda viisis ellu niinnimetatud hävituspataljonid. Vastutõrkujad, kespüüdsid midagi säästa tapeti, kui reeturid.
Sedasi kuulus ka Dneprogess hävitamisele. Sest see oli ju strateegiliselt oluline objekt, mitme miljoni KW võimsusega suur hüdrolelktrijaam. Samuti lootsid taganevad vene väejuhid end tulvavetega kaitsta. Tulvavesi uhtus ära sillad, uputas jõekaldale jõudnud vanlased ja nende inimesed. Mis sellest, et enda omi veelgi rohkm - seda prahti riigilagus. Jõevesi tõusis mitmeid meetrid, ujutades üle kilomeetrite viisi kaldaid. Kärdavoolulisse veetulva ei saanud rajada pontoonsildu või kasutada üleveo transpordiks kummipaate, samuti amfiibautosid. J seda mitu päeva, kuni veetulv alanes.
Irooniliselt22. oktoober 2016, 11:52
Ikka fašistid, kes siis muu! Nemad plaanisid reeturlikku kallaletungi, mitte Stalin ja see operatsioon Groza on lääne laim! Nemad, fašistid õhkisid elektrijaama kuigi loogiliselt võttes vajanuks nad ise elejktrienergiat oma tagala ja hõivatud tööstuse käivitamiseks. kuid et nad seda mõistusevastaselt siiski tegid,see näitab nende purustuskirge ning fasistide kiskjainstinkti! Nemad lasksid Katõnis maha 20 tuhat Poola ohviseri, poliitikut ning rahvusliku intelligentsi esindajat. Ja nemad pommitasid 1944 märtsis ENSV linnu, tegid rusuhunnikuteks Narva, Tartu ning Tallinna. Muuseas, just sellise süüdistuse esitas Nürnbergi tribunalis fašistide kohta NSVL peasüüdistaja sm. Rudenko, kes oli tollane Ukraina NSV peaprokurör ja tänu veenvale esinemisele ka hilisem NSVl peaprokurör..
to Juss24. oktoober 2016, 19:37
Aitäh! Väga hea kommentaar!
Just samamoodi tegutses ka 1941.a. taganev Punaarmee Eestis.
...
nne Eesti mahajätmist 1941. a suvel rüüstasid Kremli palgasulased Tallinnas põhjalikult, teostades Stalini poolt sõja algul antud käsku paljakstehtud maa taktikast. Kuna sakslased jäid peatuma Kesk-Eestis, siis jätkus kommunistidel hävitustööks küllaldaselt aega.
Seda teostasid nad kahel viisil: varade väljavedamisega nn evakueerimise nime all ja puhtakujulise hävitamisega. Varade äravedamise juhiks määrati kõige toorem eesti kommunist Arnold Veimer, kes oma „mälestustes” märgib selle kohta: „Saanud parteisekretärilt Karl Särelt korralduse alustada ettevõtete ja ladude evakueerimist, asusin kohe seda täitma. Alustasime tähtsamate materjalide, toorainete ja valmistoodangu evakueerimist Leningradi. Tegime seda tõhustades ja kiirendades kogu aeg. Kuna juba augusti alul katkes raudteeühendus Leningradiga, siis jäi ainumaks võimaluseks seda teha merd kaudu. Tavalisi laeva laadimise nõudmisi ei saanud säärases olukorras loomulikult täita, vaid tuli määrata käitiste ja laadungite järjekord ja kindlustada pidev töö sadamas. Peab ütlema, et tänu erakorraliste abinõude rakendamisele õnnestuski suur osa materjalidest ja toorainetest evakueerida Leningradi, millega ei sattunud need fašistide kätte.”
Nagu teada, töötas Veimeri hävitustöö-aparaat tihedas koostöös NKVD-ga, kelle kaasabil suunati suur osa Tallinna elanikkonnast laevade laadimise sundtöödele. Nii oli Koplis rakendatud naispere suuri viljatagavarasid laevadele kühveldama, mis olid sinna kogutud omariikluse ajal ja pidid kindlustama elanikkonna toiduga varustamise hädaolukorras. Samuti evakueeriti laiale kodumaale paljude tehaste seadmed, mis jättis meie tööliskonna raskesse olukorda.
Tule ja verega
Samal ajal polnud väike ka otsene hävitustöö kohapeal, milleks rakendati hävituspataljonlasi ja punasõdureid, on kindel, et kommunistidel oli kavatsus Tallinn maatasa põletada, mis aga ebaõnnestus mitmetel asjaoludel – esijoones asus tulekustutustöödele meie tubli tuletõrje ja teiseks haaras hävitajaid endid põgenemispaanika.
Pikemalt lugege siit:
http://kultuur.elu.ee/ke491_1941.htm hävitustööd
!25. oktoober 2016, 12:37
Häviuspataljonlased oli paras marodööride ning sadistide bande. Näiteks peeti 1941.a. suvel kusagil Lääne-Virumaal külavaheteel kinni seal patseeriv paarikene, alaealine poiss ning plika. Nad otsiti pesuni läbi ja leiti, et tüdruk oli oma rinnahoidjatesse toppinud vatti Ju tahtis väheke küpsem ja rinnakam välja näha. Aga hävituspataljonlased esitasid õhust võetud süüdistuse; Paarike üritas viia mesavendadest bandiitidele medikamente! Ja hukkas mõlemad kohapeal. Ilmselt enne veel piinates ja vahest ka vägistades. Et välja pinnida kaasosaliste nimesid.
wert22. oktoober 2016, 10:03
mis mõtet oli sakslastel seda1941 teha. võtke loogiliselt, kui tahate minna üle jõe ei lõhu keegi silda enne ära.
aga22. oktoober 2016, 08:33
Kus on selle kohta täpsed andmed? See pilt,et sakslane vaatab pinokliga purustusi on natuke kahtlane, kui arvestada, et sõda algas 1941,a.ja siis olid ukrainlased Nõukogude armees. Aga oli ka kohalik natsi ühendus PANDERA , kes olid saksa ss mundris ja nemad hävitasid kohalikke kõige enam. Ka praegu on Ukrainas uuesti tärganud PANDERA ja seda mõrvarit peetakse au sees, isegi ss sümboleid tohivad kanda, mis on rahvusvaheliselt keelatud.
Nestor Mahno22. oktoober 2016, 08:56
nn.pandera nottis kohalikke aktiviste ja kommuniste.arvestades mida viimased seal korda saatsid oli see väärt tegu.elektrijaama õhkimiseks neil vaevalt vahendeid oli ja polnud ka erilist mõtet.
???22. oktoober 2016, 14:16
Panid koolist pausi? Nestor Mahno ning Stepani Bandera olid siiski täiesti erinevad inimesed, kes juhtisid erinevaid liikumisi. Neid lahutas kohe mitu aastakümmet.
Nestor Mahno23. oktoober 2016, 07:27
kust sa loed välja,et nad koos tegutsesid?
Vaadake nõukafänn22. oktoober 2016, 10:04
Andmeid on piisavalt, näituseks artiklis endas mainitud seltsimees Boriss Epovi (või siis Jepovi) mälestused-tunnistused ja Jepov polnud sugugi väike nina, vaid otseselt vastutav täideviija. Nii, et seltsimehed vatnikud võiksid OMA sõjakuritegusid OMA rahva vastu tunnistada ja häbeneda, aga seda ei tee nemad mitte, sest siis kaoks ka nende viimane myyt nn. suurest isamaasõjast ära ja nad peaks pika hambaga tunnistama, et võitlesid shestjotrkadena kurjategijate juhtimise all..
!22. oktoober 2016, 12:05
Võiksid ikka ajalugu kah õppida, enne kui oma rumalust demonstreeida. Kui bandeeralased sakslastega koostööd tegid, huvitav, miks siis sakslased oma "sõbra", selle juhi Stepan Bandera 1941.a., ohe peale Ukrainasse jõudmist esimesel võimalusel arreteerisid ja Sachsenhauseni koonduslaagrisse pistsid? Tema ja terve rea juhtivad badeeralasi? Ning päris paljud seina äärde panid?
Bandeeralased ei olnud kellegi teenistuses ja ei teinud kellegagi koostööd. Nemad võitlesid oma iseseisvuse, oma riigi eest ja lõid lahinguid kõigi okupantidega, nii venelaste kui ka sakslastega. Ning eriti maiad olid nad poolakate tapmises, kuna Poola riik oli varem palju aastaid lääeukrainlasi rõhunud. Kuulus ju Lääne Ukraina mitu aastakümmet Poola riigi koosseisu.
kolla22. oktoober 2016, 08:14
Trollid on vakka nagu kuldid rukkis.
5B22. oktoober 2016, 09:26
Trollide vaimne potensiaal ei võimalda korraga nii pikka artiklit läbi lugeda!! Siit ka nende puudmise põhjus.
troll22. oktoober 2016, 22:08
ei jaksa jah,mis sest ajaloost ,see nagunii kirjas nii lääne kui soveti vormis ,aga praegune kujunev maailmasituatsioon ja möödapääsmatu sõda huvitavat meid rohkem
22. oktoober 2016, 04:38
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
noneh22. oktoober 2016, 11:04
Millel venemaal enne inimeludest on hoolitud.
Kuuuurija22. oktoober 2016, 14:36
Juutide inimvaenulikel tegudel pole vahet, kus need korda saadeti.