Teisipäeval on oodata esimest lörtsi, kolmapäev toob sajupilvi lisaks.Foto: Mrianne Loorents
Ilm
23. oktoober 2016, 18:50

Ilmateenistus: teisipäeval sajab nii vihma kui lörtsi, õhtul muutub sadu tihedaks (4)

Eeloleval teisipäeval on oodata esimest lörtsi, kolmapäev toob sajupilvi veelgi lisaks.

Esmaspäeval kahe rõhuala jõuline vastasseis tasapisi leeveneb ning kagu- ja idatuul nõrgeneb, saartel ulatuvad tuuleiilid siiski veel kuni 15 m/s, teatab Ilmateenistus. Eesti lõunaservas ja Saaremaal võib ka sadada, kuid sajuhulk peaks väike olema. Õhutemperatuur on öösel 0..+3, saarte rannikul kuni +6, päeval +3..+7°C.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond Kesk-Euroopa kohalt Läänemere lõunavete kohale ja laieneb servaga Eesti kohale. Saju võimalus on öösel suurem Lääne-Eestis, päeval muutub sadu laialdasemaks ning sajab nii vihma kui lörtsi. Õhtul muutub sadu tihedaks. Ida- ja kagutuul on puhanguline. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, saarte rannikul kuni +6, päeval 1..3, saarte rannikul kuni 6°C.

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond Eesti kohale ja toob sajupilvi lisaks. Öösel sajab laialdaselt lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma ja sadu võib tihe olla. Tugev kagutuul hommikul rahuneb. Päeval sadu hõreneb ja nõrgeneb ning lörts asendub enamasti vihmaga. Tuul pöördub järk-järgult läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel -1..+2, saarte rannikul kuni +5, päeval 0..+3, saartel ja läänerannikul kuni +6°C.

Neljapäeval madalrõhkkond eemaldub ja hääbub. Sajuhooge on kohati. Läänekaare tuul on mõõdukas, sisemaal võib vaibuda. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, saarte rannikul kuni +5, päeval 2..7°C.

Reedene prognoosväli on tavapärasele Läänemere ümbruse sügisilmale sarnane. Skandinaaviasse jõuab madalrõhkkond ja selle serv laieneb üle Läänemere ümbruse, tõstab lõuna- ja edelatuule tugevaks ja toob päevaks vihma. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, saarte rannikul kuni +6, päeval 3..8°C.