AJUJAHI SAAK: Kaks põdralehma, kellega kütt Elsa Blöndal Sigfusdottir poseerib, võeti maha esimese ja teise jahiga. Ajujahi põdralehmade limiit sai nende kahe ulukiga hoobilt täis.Foto: Aldo Luud
Jaht
26. oktoober 2016, 04:00

Islandi kütt Elsa: "Ausalt, ma luban, et loobin koledaid vandesõnu täna õhtuni välja!" (33)

Eesti naiskütid pidasid koos välismaa jahinaistega Taagepera ümbruses nädalavahetusel ajujahti

Eesti naiskütid pidasid koos välismaa jahinaistega Taagepera ümbruses nädalavahetusel ajujahti. 

"Fuck!" oigas islandlanna Elsa, kui kogukas põdraisand pehmel sammul puude vahele kaob. "Fuck! Fuck! Fucking tree!" korrutas blond kütt meeleheitest murtuna ja puhkes laginal naerma. "Ausalt, ma luban, et loobin koledaid vandesõnu õhtuni välja!" 

Kaheksa aastat küttimas käinud Elsa Blöndal Sigfusdottiril, kes oli koos kaaslastega Eesti naisküttide seltsi kutsel Valgamaale põdrajahile tulnud, on kurbuseks põhjust küll ja rohkemgi veel.  Metsasihile silganud põder jäi tabamata 100 meetri pealt. Elsa ebaõnnes olid süüdi lopsakad puud, mille tagant oli kütil võimatu näha, kas ulukil on sarved või mitte. "Selleks ajaks olid naiskütid tabanud juba kaks põdralehma ja ettekirjutuste järgi ei tohtinud neid rohkem lasta – enne kolmandaks jahiks kütiliinile minekut öeldi, et põdralehmi rohkem lasta ei või," rääkis Elsa, kes pidi metsa veerel seistes erutusvärinal ootama, kuniks uhke loom täies ilus ta ette jõuab.

Edasi lugemiseks: