Kosutav ja tummine hernesupp sobib ideaalselt sügisõhtutesse! Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
12. oktoober 2018, 16:26

RETSEPT | Hernesupp sinepi, ubade ja suitsulihaga

Kausitäis tummist hernesuppi on üks õige sügisene õhtusöök. Ampsa värsket leiba kõrvale ja tunne kosutavast einest mõnu! 

Valmistamisaeg: 2 tundi + leotamisaeg

Sul on vaja:
250 g kuivatatud herneid
70 g odrakruupe
70 g kuivatatud ube
700–800 g suitsukonte või -ribi
2 loorberilehte
4 keskmise suurusega porgandit
1 suurem sibul
praadimiseks mõeldud oliiviõli
2 täisterasaiaviilu
1 sl kanget sinepit
jahvatatud meresoola 

Tee nii:
1. Pane herned, kruubid ja oad eelmisel õhtul likku.
2. Pane suitsukondid külma veega keema ja riisu pealt vaht. Seejärel lisa herned, oad, loorberileht ja kruubid. Lase supp keema ja alanda seejärel kuumust.
3. Kui supp on tunnikese keenud, tõsta liha välja.
4. Liha keemise ajal pese ja koori porgandid ning haki väikesteks kuubikuteks. Koori sibul ja haki peeneks ning pruunista oliiviõlis koos porgandikuubikutega paar minutit. Lisa need patta ja keeda suppi madalal tulel veel umbes 8 minutit.
5. Samal ajal tükelda sai kuubikuteks, piserda oliiviõliga ja rösti ahjus 180 kraadi juures 5 minutit, kuni kuubikud on kuldsed
6. Kui kondid on veidi jahtunud, eemalda neilt liha.
7. Tõsta hakitud liha koos sinepiga tagasi supi sisse. Maitsesta vähese soolaga ja serveeri saiakuubikute ja maitserohelisega!

Hea teada!

Võid suitsuliha eelnevalt paar tundi ahjus röstida. Nii saad lahti üleliigsest rasvast, mis liha sees on.

Kosutav ja tummine hernesupp sobib ideaalselt sügisõhtutesse! Foto: Foto: Laura Strandberg