Pilt on illustreerivFoto: Mike Coppola
Maailm
23. november 2016, 10:45

Selfisurmade arv kasvab: sel aastal on elu kaotanud juba 73 inimest (3)

Igal aastal sureb üha suurem hulk inimesi, üritades endast võimalikult ägedat selfit teha. USA teadlased loovad nutirakendust, mis hoiataks liiga innukaid inimesi, vahendas BBC.

Pittsburghi Carnegie Melloni ülikooli kraadiõppurid kogusid eri riikide selfisurmade statistikat. Selgus, et esimene inimene hukkus endast fotot tehes 2014. aasta märtsis. Sama aasta jooksul hukkus veel 14 inimest. 2015. aastal sai sel moel surma juba 39 inimest. 2016. aastal oli augustikuuks elu kaotanud juba 73 selfitegijat.

Kõige rohkem on selfitegijaid hukkunud Indias - tervelt 76. Kurvas edetabelis on teisel kohal Pakistan üheksa hukkunuga. USAs on surma saanud kaheksa endapildistajat ja Venemaal kuus inimest.

Kõige sagedamini juhtuvad õnnetused siis, kui inimesed soovivad endast teha pilti kõrghoonete katusel või mägedes.

Samas Indias toimuvad õnnetused ka raudteel. Nimelt on seal levinud uskumus, et kui parima sõbraga raudteel poseerida, on see romantiline märk igikestvast sõprusest. USAs ja Venemaal on mitu õnnetust juhtunud siis, kui edevad inimesed on hakanud poseerima laetud relvadega.

Uurimuse autorid arendavad nüüd nutirakendust, mis ohtlikes kohtades pilditegijaid hoiataks. 3000 selfiga katsetatud algoritm suudab praegu juba 70-protsendilise tõenäosusega aru saada, kui inimene teeb pilti eluohtlikus situatsioonis, olgu selleks siis kaljunukk, raudteerööpad või pilvelõhkuja katus.