Ilm

Keskkonnaministeerium: metsaseaduse väljatöötamisel on huvigruppidega tehtud tihedat koostööd (7)

LISA KOMMENTAAR

Mikk24. november 2016, 16:08
bll24. november 2016, 13:32
Uus metsaseadus tehti RMK huvides, et RMK saaks nüüd, mil metsamaterjal on odav või ei maksa midagi, võimalikult palju raiuda. RMK saab raha, sest neil on suured lepingud. Erametsaomanikud raiuvad väga vähe, sest see ei tasu end ära. Nii et kasvama jäävad enamasti erametsad. Hooldusraieid ei tee enam keegi, sest see on puhas kahjum. Huvitav, mis saab RMKst, kui RMK kõik oma metsad on maha raiunud?
artiklit lugesid?24. november 2016, 16:18
"Kuigi kõrvalseisjale võib tunduda muudatuse mõju väga suur, siis on oluline märkida, et üle 80% erametsade ning 55% riigimetsa Ia ja I boniteediklasside kuusikutest, mis raievanuse alandamisel oleksid justkui täiendavalt raieküpsed, on juba praegu võimalik raiuda küpsusdiameetri alusel."
Kokku on neid võibolla 2-3% kõikidest kuusikutest. Vajalik selleks, et raieloa saamine toimuks õigetel alustel ja et oleks võimalik uuendada metsa, kus on oht mädaniku tekkeks enne kui see materjali kvaliteeti mõjutama hakkab.
Kommentaarium tarkasid täis, ei tea kas mõni neist on kunagi metsandusega seotud ka olnud? Arvata oskab igaüks kõige kohta, aga see pole suurt midagi väärt.
Lugesin26. november 2016, 01:35
Aga kas sa spetsialist arvad, et 3,5% aastas maha võtta kompenseerib 80 aastase taastuskasvu? Täna on juba Eesti võsastumas väärtusetusse massi.
Kui sajad aastad on metsa hoitud ja ajudega metsandust korraldatud, siis täna on just sellised otsustajad kes metsa ainult autoaknast näinud. Põhieesmärk on kiirelt papp kätte saada ja punkt.
Kogu metsanduspollitika pärsib metsade hoiumeetmeid ja seda just enim erasektoris.
Hakkepuidul katlamajad ajavad palkidest tehtud haket ahju, sest rämpspuitu lihtslt ei tooda vajalikus mahus ette. Tore on muidugi palkmajade ja puidust elamute ehitamine ja eksport aga teha seda kontrollimatute mahtudega on kuritegelik.
Eesti ei ole teistsugune kui Soome, aga Soomlased oma metsa arutult ei laasta, Nad ostavad metsa venest ja seda just oma rahvusliku rikkuse so metsa säilitamiseks.
Kui veel 70-80 oli palgipuu 22sm, siis nüüd loetakse selleks juba 17cm paberipuud.
Eesti riik on kaotanud peremehetundega riigijuhid ja ametnikud kes pea, et suurel osal elualadel (pressi jälgides) ei vääriks vaata et kojamehe kohtagi.
RMK erastamise soov ja seda enne nende alade raiekorra seadustamine uute omanike huvides, tundub järjest enam tõena ja mitte luuluna, mida väidetavalt keegi pahatahlikult levitab.
Kuuuurija26. november 2016, 03:36
Mis asi on taastuskasv?
Ja kas sa ikka tead, mis asi on palk?
Teeline26. november 2016, 17:53
Kui metsamaterjal on odav, või ei maksa midagi, siis pole teda ka mõtet raiuda. või paned aastateks virna ootama, kuniks kokkuostuhinnad tõusevad?
Kuuuurija27. november 2016, 09:07
Püüa aru saada, et paljud inimesed elatuvadki metsa majandamisest. Nad ei saa x aastatks hambaid varna riputada.
Sinu soovitust parafraseerides ei peaks pangad laenu andma, kui intressid on madalad, või kütusefirmad kütust müüma, kui kütuse hind on langenud, või talunikud piima või vilja müüma, kui piima/vilja hind on maas.