Ilm

Uus algatus Eesti metsa kaitseks, riigi metsanduspoliitika pälvib kriitikat (19)

LISA KOMMENTAAR

Ei maksa tõsiselt võtta16. detsember 2016, 15:08
Arukas tegutsemine on muidugi kiiduväärt.
Samas on siiamaani kõik nende eluvõõraste "roheliste" ehk ökoterroristide poolt tehtu osutunud läbimädaks.
See "keskkonnakaitse" on maailma üks suurimaid rahapesu- ja sulide tuluallikaid.
MTÜ Noored rohelised lendoravad16. detsember 2016, 13:18
Iga metsa jäetud raiumata jõulukuusk on sammuke lendorava elukohatüübi sälitamiseks, Arutu kuuskede raiumine iganenud traditsioonide nimel on laastanud tuhandeid hektareid Eesti põlismetsi.
Mida oled sina teinud, et päästa metsad röövraidmete eest, peatu ja mõtle järele, ära toeta kuuseostuga röövraidureid, kuusk kuulub metsa!
Izmailov16. detsember 2016, 12:36
Eestis elavad inimesed on oma loomult ja temperamendilt tihti puudega väga sarnased, paljudel on ka puust kehaosi - eeskätt puust mõtlemisorganeid, mis võimaldavad neil metsaga seotud küsimustes
hästi orienteeruda (eeskätt uued võõrapäraste nimedega püünele ronivad looduskaitsjad) .
kaie15. detsember 2016, 11:10
Kristlane!14. detsember 2016, 13:29
Mets kodu ümbert tuulemurdu täis, kolm aastat puud maas ja mättad püsti! Keegi küsis 19 euri tihum. Vanasti maksti metsa puhastamise eest peale + puud said kütteks!
101 ebakompetentsete ja eluvõõra avaliku elu tegelase koht on koolipingis, sest rumalust saab ravida ainult koolis. 13. detsember 2016, 12:37
Kui kaugesse tulevikku me praegu metsa istutades investeerime?
Mõeldes lastelastele või veelgi kaugemale. Ametlik raiering on männil sada aastat, kuusel ja kasel kaheksakümmend aastat. Esimesi vahekasutusraieid, mis tulu annaksid, enne kahtekümmet viit aastat ei saa kindlasti teha.
Kui panna kümme tuhat krooni (640 eurot) pangas kasvama ja võrrelda, mis saab hektarist istutatud metsast sajandi pärast, on erinevus suurusjärgus. Looduses kasvab raha paremini ja kindlamini kui pangas.
Puiduvajadus ei kao maailmast kuhugi, kunstasjade vaimustus läheb aga üle. Meie mööblikauplustes on jälle täispuidust mööbel asendamas saepurust kokkuliimitud, mürgiste ainetega töödeldud asju.
Kõige kindlam pank on mets
JUHANI PÜTTSEPP
www.miksike.ee/docs/lisa/6klass/1eesti/metsapank.htm
Kuuuurija13. detsember 2016, 20:26
Kindlat pole metsa kasvatamises midagi. Teeb mingi kull või kutg sinu metsa pesa, ja saadki oma aastakümneid kasvatatud metsale raiekeelu. Ilma kompensatsioonita, loomulikult!
Või põletavad rohelised sinu metsa looduslikkuse taastamise loosungi all maha, või ajavad kraavid umbe ja uputavad metsa ära. Rääkimata siis metsavarguse ohust - lihtsamal juhul raiub naaber "kogemata" üle piiri...
yll14. detsember 2016, 19:02
ära makse unusta.midagi sa ei teeni sealt.pool eesti metsast kuulub rmk-le ja need kümned tuhanded autotäied mis sealt müüakse toidavad ära ainult rmk 1100 töötajat.
rahvale kui omanikule ei jää sealt midagi.ainuüksi rmk bossi palk ja auto tähendab iga kuu
5ha lageraiet.
Puulane.15. detsember 2016, 13:42
70 - 100 aastane mets on suure osa oma väärtusest, kvaliteedist kaotanud. Eestimaal seda kindlasti, sest valdav osa meie metsadest kasvab liigniisketel aladel, mädanik lööb tüvedesse ja palki sellest enam ei saa. Metsa raieküpsust aastates määramine ei ole õige sest meie metsad ei ole kaugeltki ühtlased. Metsaraie tehniline pool on muutunud suunda kus valikraie tegemine on raske kui pea võimatu, eeliststakse lageraiet kus "ametlikku" raieküpsust sisaldab metsast väid mõnikümmend protsenti. Vanadele talukarjamaadele kasvanud mets ongi väga ebaühtlane ja raieküpseid puid sealt ülejäänud metsa suurelt kahjustamata polegi praktiliselt võimalik kätte saada ja nii pannaksegi lageraie peale.
Dr. Mõngel13. detsember 2016, 08:05
"Õhtuleht" võiks uurida üht praeguseks küll aegunud kuriteojuhtumit, millesse oli segatud kõrge KaPo ametnik, kohtunik, kohalik politseinik ja mitu RMK juhtivtöötajat. Lageraie teostati rendile antud krooni kattevara langil. Kui kohalikud hakkasid vinguma, vallandati nad töölt (võeti leib laualt) aga suured saksad tegutsevad endiselt. Juhivad RMK-d, karistavad inimesi ja saadavad vangi. Vot selline on meie Eesti Vabariik.
Kuuuurija13. detsember 2016, 20:22
Mets pole olnud taasiseseisvumise ajal krooni kattevara, järelikult ei saa sinu jutt tõele vastata. Ühesõnaga, valetad!
Minu väidet oleks lihtne ümber lükata, viidates õigusaktile, mille alusel krooni kattevara langid määrati. Kui selline õigusakt oleks kunagi eksisteerinud. Krooni kattevara lanke ei saanud määrata roheliste saunapidudel Tasku katusesaunas...
Hirmus mõelda kui palju iga päev metsa juurde kasvab..13. detsember 2016, 06:08
Seda riigi kaela on ei tohi määrida.
Jep13. detsember 2016, 05:16
Nüüd kui metsad on ära rüüstatud olgu eestlased kenad ja asugu uusi kuuse ja männitaimi istutama.
Kõik väärtuslik on tehtud rahaks, metsa alla on jäänud ainult laga mädanema. Ei saa sealt enam marju ega seeni korjata. Rasked masinad on seeneniidistiku ära lõhkunud, millal see veel taastub.
see on hea13. detsember 2016, 07:19
metsa alla on jäänud ainult laga mädanema -ütled. See ongi hea majandamise nõue et oksi ja kände peab piisava hulga metsa alles jätma
puhh13. detsember 2016, 01:24
Hästi raiped majandavad. Meie alevi ümber põhimõtteliselt seenemetsagi mitme kiltsa pääle pole järel,puha lageraielangid. A räige räga ja sissivõsa nüüd selle eest,et Pihkva dessantnikud isegi sellesse eksiksid :))
ei imesta13. detsember 2016, 00:17
metsamaffia esindajad juhivad keskkonnaministeeriumi
Kuuuurija13. detsember 2016, 20:38
Naftamaffia on asunud roheloosungite all pealetungile...
vana saemees13. detsember 2016, 00:04
no mets tähendab metsmehe jaoks seda, et usku kett läheb lõpuks nüriks
Veel metsamehe vanasõnu:13. detsember 2016, 14:58
"Käsi ei kuku kännust kaugele."