Lehm Triinu endine omanik Tiina.Foto: Kuvatõmmis / TV3
Loomad
14. detsember 2016, 19:51

TV3 VIDEO | Saaremaal ränka elu elanud lehm Triinu pääses tapamajast paremale elujärjele (15)

Jõulude ajal on ikka inimesed helded ja lahked ning täna jõudis õnneliku lõpuni Saaremaal elava lehma Triinu piinarikas elu, vahendas TV3 "Seitsmesed uudised".

Novembri keskel kirjutas Õhtuleht samast Saaremaa majapidamisest. Siis olid loo peategelased kaheksa koera ja neli kassi, kelle elu oli MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu teatel "maapealne põrgu". Osa koeri elas õues hoolimata ilmast, paar koera aga polnud iial päevavalgust näinud - nemad elasid pimedas kuuris.

12aastane lehm Triinugi laudast välja ei pääsenud ja veetis oma elupäevi poolest kerest saati sõnnikus. Elatanud vissit ootas tapamajja minek. Loodeti mõne hea südamega loomakasvataja peale. Loomakaitsja Heiki Valner ütles, et nii vana looma hukkamine oleks olnud vaid tapmise pärast, sest vaevalt vanast luidrast lehmast koeratoitugi saab.

Aga häid inimesi leidus! Triinu saab oma pensionipõlve veeta Saaremaa kuulsima kitsekarja keskel. Täna tuli Triinul senisest kodust lahkuda, mis pani endise perenaise pisaraid valama.

Triinu uus perenaine, kitsekasvataja Edna lubas, et Tiina saab oma lehma ikka näha, kui soovib - tema Tiinat ei takista.