Foto: Stanislav Moškov
Ilm
3. jaanuar 2017, 18:12

KISUB KÜLMAKS! Eelolev öö toob korraliku pakase (12)

Riigi Ilmateenistuse prognoosi kohaselt langeb õhutemperatuur eeloleval ööl 12 miinuskraadini, Venemaa ilmaportaali Gismeteo prognoosi kohaselt langeb õhutemperatuur Lõuna-Eestis aga suisa 16 miinuskraadini.

Riigi Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tugevneb kolmapäeval Skandinaavia põhjaalade kohal arktilise õhumassiga kõrgrõhkkond. Samal ajal liigub Lõuna-Rootsist üle Läänemere ja Leedu kagusse uus aktiivne madalrõhkkond. Õhutemperatuur on öösel -7..-12, saartel ja Eesti lõunapiiri lähistel -2..-7°C, päeva jooksul õhutemperatuur langeb. Väga kõledaks muudab aga ilma tugev tuul - öösel tugevneb kagu- ja idatuul puhanguti 15, saartel ja rannikul 20 m/s, päeval pöördub kirdesse ja püsib õhtuni tugev, puhanguid on kuni 23 m/s.

Neljapäeval katab Venemaale kaugeneva madalrõhkkonna loodeserv veel Läänemere ümbrust. Vahete-vahel sajab lund, sisemaal on sajuhood nõrgad, Eesti põhjaservas võib tihedam olla. Kirde- ja põhjatuul on öösel veel väga tugev, puhanguid on sisemaal 15, rannikul 20, öö hakul kuni 23 m/s, päeva jooksul tuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -10..-15, Kagu-Eestis kuni -19, päeval -9..-13, Kagu-Eestis võib jääda -15°C ümbrusse, saarte rannikul on paar-kolm kraadi kõrgem.

Reedel tugevneb kõrgrõhuhari. Nõrka lund võib vaid üksikutes kohtades sadada. Tuul puhub öösel põhjakaarest ning on öö hakul veel tugev, hommikuks nõrgeneb. Õhtupoolikul pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -10..-15, Kagu-Eestis kuni -20, päeval -8..-12, Kagu-Eestis kuni -14°C.