Õekesed Elfriide ja Elviira otsivad armastavat kodu, kus vanaduspõlve veeta.Video: Geidi Raud
Loomad
11. jaanuar 2017, 15:28

ÕHTULEHE VIDEO | KODUOTSIJA: Õekesed Elfriide ja Elviira otsivad kodu, kus rahulikku vanaduspõlve veeta (4)

Täna tutvustame teile Tallinna Loomade varjupaigas elavaid õekesi, Elfriidet ja Elviirat, kes otsivad endale armastavat kodu, kus mõnusalt vanaduspõlve veeta.

14-aastased Elfriide ja Elviira sattusid varjupaika eelmise aasta septembris. Nad olid kodukassid, kuid kahjuks suri nende omanik ning seetõttu tulid nad varjupaika omale uut omanikku ootama.

Kui alguses olid kassiprouad väga suures ülekaalus, siis praegu on kaal kontrolli alla saadud. Šokk ja tervislik seisund omaniku surmast ja kodust äratoomisest tegi tervisele alguses natukene liiga, aga tänaseks on mõlemad toibunud ja tunnevad end hästi.

Kuigi õed on 14-aastased, on prouadel hambad suus (päris enda omad, mitte proteesid!) ja tervis on ka üsna kobe, seega pakuvad nad oma uuele perele rõõmu mitmeid aastaid.

Kuna õdede vahel on tugev side ja nad on harjunud kahekesi koos elama, oleks ideaalne variant see, et nad saaksid oma tulevases päriskodus koos vanaduspõlve veeta. Varjupaiga juhataja Hellika Landsmann kinnitab, et kahe kassiga on tegelikult tihtipeale isegi lihtsam kui ühega ning kaks kassi tegelikult väga palju rohkem ei söö kui üks kass. Õekesed hoiavad ka varjupaiga kassitoas kokku ja tunnevad end koos rõõmsamalt. "Usun, et nende puhul oleks kokkujäämine ainult hea, kui see vähegi võimalik oleks," sõnas Landsmann.

Tegu on sõbralike kassidega, kuid nad eelistavad pigem vanemate inimeste seltskonda. Kuna tegu on vanemate kassidega, siis suurt rahmeldamist ja päevad otsa mängimist kassid ei soovi. Seega oleksid õekesed ideaalsed seltsikassid näiteks pensionärile.

Tutvu armsate kassiprouadega lähemalt videost!

Õhtuleht alustas sellest sügisest koostööd Varjupaikade MTÜga, mille eesmärgiks on tutvustada varjupaigas kodu ootavaid loomi.

Kui sul tekkis Elfriide ja Elviira vastu huvi ja sooviksid neile, või mõnele teisele loomale kodu pakkuda, võta ühendust Varjupaikade MTÜga:

www.varjupaik.ee, Paljassaare tee 85, Tallinn.

Tel: 5141431, e-post [email protected].

 

Varjupaik on külastuseks avatud 11.30-18.30.