Saksa lambakoer. Pilt on illustreeriv.Foto: PantherMedia / Scanpix
Loomad
20. jaanuar 2017, 10:46

ŠOKK! | Salajased kaadrid armsa koerafilmi võtetelt paljastavad jõhkra loomapiinamise (25)

PETA nõuab, et inimesed hoiduksid filmi "Koera elu mõte", kinno vaatama minemisest, kuna filmi võtetel oleks meeskond äärepealt koera uputanud.

Videost on näha, kuidas saksa lambakoera jõuga vee alla surutakse, mistõttu koer ilmselgelt hirmul ja paanikas on. Võttemeeskonna liige surub teda hea kaadri saamiseks vee alla ning koer on peaaegu uppumas.

Film "Koera elu mõte" jõuab veebruari lõpus ka Eesti kinodesse.

Lasse Hallströmi lavastatud "Koera elu mõte" põhineb W. Bruce Cameroni armastatud bestselleril, mis jutustab ühe pühendunud koera (hääle andis Josh Gad) südamliku ja üllatava loo," seisab filmi kirjelduses.

Loomakaitseorganisatsioon PETA on palunud aga kinofännidel loomapiinamist sisaldanud filmi boikoteerida ja filmi tegijaid piletirahaga mitte toetada. "Saatke sellega sõnum, et koeri ja teisi loomi tuleks kohelda inimlikult, mitte nagu rekvisiite," kirjutas PETA oma Twitteri kontol.

The American Humane Association (Ameerika humaanne ühing), kes jälgis võtteplatsil toimuvat, asus asja kaitsma: "Kui koer oleks näidanud vettehüppamisel vastuhaku märke, siis stseeni võte oleks peatatud. Me asendame ohutuse eest vastutava esindaja koheselt ning palkame asja uurimiseks kolmanda osapoole." Võttemeeskonna liikmed võivad asja eest minna vangi või saada ligi 10 000 dollarit trahvi. 

Filmi režissöör Lasse Hallström on samuti videot kommenteerinud, öeldes, et ta oli nähtust väga häiritud ning et asjaolude väljaselgitamiseks alustatakse uurimisega. 

Filmi režissöör Lasse Hallström Foto: REX SHUTTERSTOCK PATRICK MCMULLAN/SIPA USA

"Ma ei näinud seda tegevust, mis on mitteaksepteeritav, pealt ning midagi sellist ei oleks minu nõusolekul kunagi toimunud," rääkis režissöör. "Me oleme pühendunud sellele, et tagada armastav, austav ja ohutu ümbrus kõigile filmis osalenud loomadele. Meile on lubatud asja uurimine ning väärtegu saab karistatud," sõnas Hallström.

PETA on filmi kohta paljastanud teisigi häirivaid fakte, nimelt, et kõigi filmis kasutatavate sigade sõrad on hooldamata, kitsedele ei anta treenimiseesmärgil piisavalt süüa ning võtetel kasutatav känguru suri, kuna ei saanud murdunud ja ravimata lõualuu tõttu süüa.