Orav nimega KiisuFoto: https://www.instagram.com/squirrelkiisu/
Loomad
24. jaanuar 2017, 16:05

OH KUI NUNNU! | Instagramis lööb laineid päästetud oravapreili (20)

Eile sai “Ringvaates” näha armast oravat nimega Kiisu ning tema omaniku Airit, kes loomakese varese käest päästis. Kiisule on tehtud ka oma Instagrami konto ning teda jälgib üle 12 tuhande inimese. 

Airi ja Kiisu teed ristusid siis, kui orav alles beebi oli. Airi nägi, kuidas üks vares mingit väikest tegelinskit sabapidi lohistab ning tõttas oravabeebile appi, hakates varest käbidega loopima. 

Kuna seesama vares jäi puu taha passima, oodates, et Airi ära läheks, otsustas naine, et ei saa 1,5 kuu vanust oravat sinna jätta ning võttis ühendust loomakaitsega ning küsis, et kas ta võib orava endale võtta. "Mulle öeldi, et kui ma ta endale võtan, siis pean tema eest hoolitsema terve elu. Ütlesin, et jah, sobib,” lausus ta. 

Nüüd usaldab orav Airit sada protsenti ning tema lemmiktegevuseks on naist ronimispuuna kasutada. 

Orava ametlik nimi on Lucky ehk Õnneseen, aga Airi hakkas kutsuma teda Kiisupalliks mis muutus ajajooksul Kiisuks. Orav tunneb oma nime ning tuleb kutsumise peale. 

Oravapreilit ei pea Airi puuris, vaid loomake jookseb tal vabalt kodus ringi, puur on tema jaoks turvakoht, kus käib joomas ning häda tegemas. Pesa on orav teinud vana pusa sisse. 

Üle kõige armastab Kiisu süüa, tema söögilauale kuuluvad pähklid, õunad, viinamarjad, käbide seemned.

Kiisust on saanud ka suur Instagramisensatsioon ning tema tegemisi jälgib üle 12 000 inimese. Vaata orava teisi pilte tema Instagramist.