12-aastane koer Suusi otsib omale armastavat ja hoolivat omanikkuVideo: Geidi Raud
Loomad
25. jaanuar 2017, 16:56

ÕHTULEHE VIDEO | KODUOTSIJA: Armas vanaproua Suusi pääses surmasuust ning otsib armastavat omanikku (8)

Täna tutvustame teile Tallinna loomade varjupaigas uut kodu ootavat Suusit. Tegu on 12-aastase chihuahua sarnase koeraprouaga, kes seljatas raske haiguse ning kellele anti eluks uus võimalus.

Varjupaiga juhataja Hellika Landsmanni sõnul jõudis koer varjupaika 31. detsembri öösel. "Alguses olime täitsa kindlad, et tal on omanik kuskil olemas ja et ilmselt paugutamise pärast ta ära jooksis," rääkis ta. Aga kahjuks ei ole kauaaegsele sõbrale omanik järgi tulnud.

Kui koer varjupaika jõudis, oli ta väga kehvas tervislikus seisus. Nimelt oli tal kõhu all umbes 2,5 kilone kasvaja. "Arvestades tema algset seisu, siis me kahtlesime, kas ta üldse vastu peab," sõnas Landsmann. Kuid pärast antibiootikumi -ja valuvaigistikuuri hakkas valudes nutva koera saba rõõmust käima. Samuti tehti koerale kasvaja eemaldamiseks operatsioon, mille vapper kutsu üle elas.

Nüüdseks on Suusi valmis uude koju minema, kus veel mitu head aastat oma omanikule rõõmu valmistada. Koer vajab sellist omanikku, kes oskaks vanema koera vajadustega arvestada ja kus ei oleks enam ohtu tänavale sattumiseks.

Suusi on ka kõigi varjupaigatöötajate suur lemmik, kuna on leebe ja armsa iseloomuga.

Vanemat koera lemmikloomaks võttes tuleb arvestada, et koer peab saama kvaliteetset toitu, samuti peab hooldama tema kasukat ja lõikama küüsi ning muidugi vajab ta palju hoolt ja armastust!

Tutvu Suusiga lähemalt videost!

Õhtuleht alustas sellest sügisest koostööd Varjupaikade MTÜga, mille eesmärgiks on tutvustada varjupaigas kodu ootavaid loomi.

Kui sul tekkis Suusi vastu huvi ja sooviksid talle, või mõnele teisele loomale kodu pakkuda, võta ühendust Varjupaikade MTÜga:

www.varjupaik.ee, Paljassaare tee 85, Tallinn.

Tel: 5141431, e-post [email protected].

 

Varjupaik on külastuseks avatud 11.30-18.30.