Kass August, keda Tallinnas Kalamajas elav perekond taga igatseb. "Talle meeldib kodu ukse ees päikest võttu ja kui ta näeb majast mööduvaid lapsi, siis läheb nendega mängima,“ selgitab peremees, kuidas August seiklema satub. Foto: Kalamaja August / Facebook
Eesti uudised
3. veebruar 2017, 22:44

Kalamaja kuulus kass August on juba mitu nädalat kadunud (7)

Tallinna Kalamaja linnaosa maskotiks saanud kass August on juba mitmendat nädalat kadunud. Oranži nurrujat, kes armastab päikese käes peesitada ega talu laktoosi, otsivad nii pererahvas kui ka kõik teised tema sõbrad.

"Kohtusime varjupaigas vanema daamiga, kellel August vahetevahel külas käis. Temagi otsis kassi ja muretses, kus ta on,“ ütleb Augusti peremees Silver Solnask. Praegu veel neljane, aprillis viieaastaseks saav August jõudis oma koju 2012. aasta suvel, kui tuttavad pakkusid Silverile ja tema naisele kassi. Kuna paaril polnud toona veel lapsi, tundus kassivõtmise mõte tore, sest koer oleks olnud nende korteri jaoks liiga suur. Kui sündisid lapsed, arvasid paljud tuttavad, et nad peavad kassist loobuma. "Meil polnud seda plaanis,“ ütleb Silver. "August tajus kohe algusest peale, et väiksemaid peab hoidma. Edaspidi, kui lapsed suuremaks kasvasid, oli neil omavahel väga tore mängida.“

"Ta saab aru, kui väike laps ei käitu talle pai tehes nii, nagu talle meeldiks, aga mulle tundub, et ta on lastele just nagu õpetaja või vanema venna rollis – ohverdades ennast, et teised õpiksid loomadega arvestama,“ kirjeldab Silver.

Tavaliselt on August kodust ära olnud mitte rohkem kui paar-kolm päeva, ükskord ka nädalakese, aga peremehe sõnul on ta alati tagasi tulnud.

"Ühel õhtul ei naasnud ta aga koju. Järgmisel päeval ütlesid toredad naabrid kõrvalmajast, et August veetis öö nende pool. Mõnikord käis ta aga ühe vanema daami juures,“ räägib Silver kassi seiklustest.

Siis ilmusid aga Augusti pildid Kalamaja Facebooki-gruppi teadetega, et on nähtud hulkuvat kassi. "Kuna enamik pilte oli klõpsitud Augusti maja ees, siis mõtlesime, et lihtsam on teha talle Facebooki-leht, kus oleksid omanike kontaktandmed ja tema aadress,“ räägib Silver.

Augusti kohta oodatakse teavet telefonil 507 1534 või Facebooki lehel "Kalamaja August“.