Jääkaru Tallinna loomaaiasFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
1. märts 2017, 05:46

PAKU OMA VARIANT! Loomaaed otsib nunnule jääkarupojale nime (26)

Novembris sündinud jääkarupoeg käis oma esimesel arstlikul ülevaatusel ja selgus, et ta on isane. Nüüd pole muud, kui pead kokku panna, et hakkajale tegelasele paslik nimi leida!

Nime valikul soovitab Tallinna loomaaed mõelda, et see sobiks hiljem ka täiskasvanud võimsale jääkarumürakale. Lähtuda karumõmmi vanemate või vanavanemate nimedest: karupoja ema on Friida ja isa Nord, Friida vanemad olid Vaida ja Franz ning Nordi vanemad Olga ja Eric. Või pakud hoopis nime, mis seostub jääkarude arktilise elupaigaga?

Muuseas, valituks osutuva nime pakkuja saab auhinnaks kasti Granarolo itaalia jäätist ja kutse kahele uue jääkaru kodu avamisele sügisel! Tallinna Loomaaia Loodushariduse ja avalike suhete osakonna juhataja Maris Laja sõnul on konkurents auhindadele tihe. "Nimepaneku ralli on nii populaarne, et esimene tuhat sai kiiresti täis," rõõmustab ta.

Igatahes on jääkarupoeg on loomaaia kodulehekülje andmetel nüüdseks tublisti kasvanud ja nii aktiivseks muutunud, et ei taha enam pesakastis jääkaruema kaisus pikutada. Kätte hakkab jõudma maailma avastamise aeg ja kuidas ta ikka niimoodi nimetult ringi patseerib.

Vaata karupoeg enne nime pakkumist ise üle!

Mõnikord öeldakse, et õige nimi sähvatab pähe alles pärast värskele ilmakodanikule silma vaatamist. Siiani oli see keeruline, kuna fotosid noormehest veel ei ole, kuid ema ja poja tegemisi saab jälgida interaktiivsest pesakaamerast loomaaia kodulehel. 

Samuti on teada, et täna alanud märtsikuus hakkavad jääkarud juba ka õueaedikus südameid murdmas käima!

Paku oma nimevariant välja siin!

Konkurss kestab kuni järgmise esmaspäevani (6.03.2017). Välja valitud nimi antakse teada loomaaia kodulehel ja sotsiaalmeedia kanalites hiljemalt 17. märtsil.