Loomad

Uudist täiendatud 6.03 kell 0.15! KOERTE OMANIK ON LEITUD! Fotod võivad olla häirivad! 

Jalutaja leidis Vääna metsast kaks väikest taksi, neist ühe surnuna (80)

LISA KOMMENTAAR

Aga7. märts 2017, 12:18
Kas Kodutunne läheb ikka nende kodu ilusamasks tegema?
nonoh7. märts 2017, 11:22
võtaks ka sõna ja sõimleks natuke. Kahjuks ma ei tea taksidest midagi, kes koeri hästi tunnevad, võiksid oma teadmisi jagada.
Kui peremees viis koerad metsa ja jättis nad sinna, siis pidi ta koertele ikka väga kurjalt selgitama, et peavad sinna jääma. Ilmselgelt ei saanud või ei tahtnud vana surev koer kuhugi minna ja teine ei osanud muud teha kui leinata ja paigale jääda.
Kui minu koerad paar päeva kadunud oleksid, paneksin ma mõned sildid üles koerte kadumise kohta.
Tähelepanek7. märts 2017, 10:48
Tihti olen mõelnud koerte peale, kas need koerad ka üldse on õnnelikud?Kuigi näeme igasuguseid peeneid tõuge,eriti taksid on venelaste seas popid.Looma olek on esimene,mis annab märku, kuidas ta end tunneb,kuidas teda koheldakse. Olen hoidnud paljude perede koeri,kus on ka näha ,milline on loomal peremees. Tihti on loomad näljased,sest ei raatsita loomi sööta. Hiljem loom ei rõõmustagi oma peremehe üle ega igatse peremeest,kui peremees on ära. Need on märgid,mida peaksid inimesed panema tähele.
Kutsuke6. märts 2017, 23:57
Minus tekitab imestust, miks need koerad ise koju tagasi ei läinud. Kuidas nad kodunt üldse nõnda kaugele sattusid, et enam koju ei pääsenud? Koerad võivad vahel natukeseks jalga lasta, ent peagi on nad kodus tagasi. Mul endal läks kunagi seenemetsas kaasavõetud kutsa jooksu. Ta liikus meid otsides kogu aeg ringi üsna laial maa-alal, mitte ei jäänud paigale ega hakanud endale pesa kaevama.
MATS6. märts 2017, 16:42
Hea, et see on seal ilma huntideta mets.
Kodanik6. märts 2017, 15:38
Mis imeloom see facebook on, et seal peab otsima? Kui inimene käib oma jõududega metsas ja koerad on varasemalt koju tulnud, siis pole mingitel facebooki tibinatel küll oskusi neid vanu loomi sealt leida. Vana koer otsibki alati üksildase koha elust lahkumiseks. Ainult loomavaenulikud tänapäeva kuulsuse iharad tibid ja rahamaiad vetid proovivad loomade loomulikke käitumisi oma sissetulekutele ja kuulsujanule vastavaks muuta. See, et noor emaga kaasa läks on kahjuks lolli koera harjumus toetuda vanale kui karjajuhile.
küsimus6. märts 2017, 12:52
Minul on loomade hoiupaiga kohta juba aastaid protest. Tahtsime sealt võtta koera. Mees helistas ,et uurida koera tausta. Sealt vastati vene keeles,et loomale on kanditaat juba olemas. Nüüd vaatan,et loom ikka seal varjupaigas. Seal töötavad vene rahvusest inimesed,kes ei räägi eesti keelt ,tundub,et pole huvitatud nende loomade käekäigust ja lisaks sellele veel valetavad ka.
ups6. märts 2017, 13:00
Sain ropult sõimata, sest vajasin aega- lootsin, et mõni loom mind ise otisb ja mind tahab...
Loomad ei ole loomaaed vaid sealsed töötajad.
ei imesta6. märts 2017, 13:23
see paik ju kesikute juhtida...
ei imesta6. märts 2017, 13:40
see paik ju kesikute hallata
kah takside omanik/sõber6. märts 2017, 12:20
väga võis olla ka nii, et vana koer läks metsa surema ja sõber läks kaasa, ning ei lahkunudki ta kõrvalt...
meil läks ka kunagi krantsi-tõugu vana koer metsa surema. jättis enne veel perenaisega hüvasti(see arusaamine tuli hiljem pähe, kui koera käitumist tagantjärele mõelda), ja kadus...
ups6. märts 2017, 13:01
Jah, 100% nõus- vanust kah, läks surema ja teine kaasa- nii arvasin mina ka. Teine jäi veel leinama.
Kurb aga eluiga mõõta on raske.
pitsu6. märts 2017, 11:51
"härral oli selgelt meeles õpetus, et sellises olukorras ei tohi midagi teha"??? Kui see härra õnnetult kuskil maantekraavis vedeleb, siis võibolla ma kujutan ka endale ette, et selles olukorras vist ei tohtinud teha midagi. Päris kindel nagu pole ka, aga parem karta kui kahetseda.
Ei6. märts 2017, 16:22
tea, kus sellist õpetust jagatakse? Äkki mingid uued ellujäämiskursused?
da6. märts 2017, 10:21
Ju siis kodus on midagi tõsiselt valesti kui koerad elu hinnaga sealt põgenevad.
imelik6. märts 2017, 09:52
et see kes leidis koerad jättis veel ööseks nad sinna.südametu
Raivo Arengu6. märts 2017, 10:27
Täiesti asjata nimetad koerad leidnut südametuks - reeglid lihtsalt on sellised, et leidja ei saa midagi omapäi ette võtta.
10:27-le6. märts 2017, 11:50
Isegi mitte kedagi päästa?
Lembit6. märts 2017, 09:31
Kommentaariumist käis läbi selline lause, et ega TAKSID ei hiilga suuremat sorti tarkusega...???
Inimene, kes niimoodi väidab, ei oma minimaalsematki kokkupuudet taksidega ega nende hingeeluga. Kuid inimene, kes sellisel viisil käitus OMA vanakestest koertega, siis olen igati selle poolt, et täpselt samasugune saatus peaks tabama teda ennast,-metsa, kaugele-kaugele oma viimsetpäeva ootama!
m6. märts 2017, 09:07
miks sellised südametud inimesed endale üldse koerad soetavad?
Tädii Maali6. märts 2017, 08:43
Kuhu kaovad kommentaarid? Kas jälle tegu prominendist koerteomanikuga?
MATS6. märts 2017, 08:38
Hea, et seal metsas ei elanud kurja halli hunti. Või šaakaleid.
JUHAN6. märts 2017, 08:29
Selgusetu on, miks omanik ei üritanud koeri otsida Facebooki vahendusel.
Austatud ajakirjanik. Minul näiteks ei olegi üldse facebooki. Põhimõtte pärast. Ja minust vanematel inimestel pole enamasti isegi kodus internetti mitte. Ka mitte nutitelefoni. Parimal juhul mingi vana nuppudega Nokia ehk.
Juhanile vastuseks6. märts 2017, 10:51
Omanik on aktiivne Facebooki kasutaja.
Juhin tähelepanu kiibitsejatele6. märts 2017, 08:27
Koerad on loomad, kes oma surma ette tunnevad ja seetõttu lahkuvad kodust, et leida varjuline koht suremiseks.
Ahah6. märts 2017, 13:12
Juhin tähelepanu faktile, et seadusejärgselt on omanikul kohustus hoida loomad oma territooriumil ja võimaldada neile sobiv elukeskkond. Lasta taksidel vabalt metsade vahel joosta, kus on loomad, külm, nälg - täielik hooletus. Ja ei- ei ole nii, et "maal elavadki nii". Meil on 21 sajand. Me oskame ammu maad harida ja konstruktsioone ehitada. Ja kui on suur maa- ala siis saab ehitada ka väiksema aia, ümber maja. Ei lasta looma lihtsalt suvaliselt lahti. Rääkimata sellest, et koeral on suured kasvajad kõhu all, mis ei tekkinud üleöö. See tähendab, et ka arstiabi pole võimaldatud. Inimestel on internet ja kõik võimalused infot hankida, samuti auto, et arstile sõita. Kui ka koer tahtis surema minna, siis ei tähenda, et ongi okei lasta tal seda suvalises kohas teha ja teisel järgi minna.
jobu7. märts 2017, 05:16
sind ennast tuleks aeda panna. või siis lihtsalt kinnisesse asutusse.
mine7. märts 2017, 19:41
ja kasva suureks linnakast bürokraat
Nii ongi6. märts 2017, 23:26
Sõber läks lihtsalt kaasa ja jäi valvesse. Enda koeraga kogetud lugu. Tänu meie koerale, kes läks nähtavasti kaasa vana ja haige naabri koeraga, leidsime mõlemad kodust paarisaja meetri kauguselt kivihunniku juurest. Naabri koer surnud, meie oma truult valvamas. Käis veel tükk aega seal paigas istumas.
Tädi Maali6. märts 2017, 08:14
Ärge ajage siin jama, et taksid ise jooksid hästi sügavasse metsa, nii vanad ja haiged, nagu nad olid! See jõhkard viis nad nimelt nii kaugele, et nad kindlalt enam koduteed ei leia, kuigi olid kinni sidumata. Omanik oli kindel, et küllap seal sügavas metsas kiskjad nad kiirelt leiavad ja otsa peale teevad! 10 päeva sellist piina koerakestele, haigetele! See omanik tahtis neist vanakestest lihtsalt vabaneda, aga neid arstil magama panna ka ei julgenud! Argpükslik jõhkard!
!6. märts 2017, 08:24
Metsa ära eksida võib mõni linna kohvidante, mitte aga loomainstinkte omav koer. Suured meil need metsad siis on, et välja ei osanud ega ei suutnud tulla? Ükskõik kuhu, kus olnuks lootust midagi hamba alla leida. Teine asi kui loomad olnuks seotud.Aga ei olnud ju.
Väga6. märts 2017, 08:28
Õige,
Mäletan ona vana taksi, mingil hetkel oli nagu vana inimene ei saanud aru kus või mis
Sellised ei lähe ise enam kuhugi
koeraomanik7. märts 2017, 12:58
Ka magamapanek maksab. Ma ei mõista,milleks siis inimesele üldse neid koeri oli vaja. Viinud sii varjupaika,kus leiab uue omaniku.
õõvastav6. märts 2017, 08:03
taks tuleb jälgi pidi esialgsesse kohta tagasi.
nendega siin on elajalikku piinamist tehtud. sarnasus kunagise pärnu kandi sakslase piinamise looga, kus marge läks puhkusele ja jättis ketikoera nälgima.
mäletan6. märts 2017, 11:53
Kuifdas sel koeral võiks minna? Marge sõdis veel tema tagasisaamise nimel.Ei saanud isu täis sadistlikust käitumisest...
Manaja6. märts 2017, 08:03
No ma ei saa aru, artiklil on 24 kommentaari, lugeda saab kuut.
Parem tegelikult üldse mitte lehti lugeda, ainult kurvad ja kurjad uudised. Minulgi on taks, just sellist värvi, kes vastu ei pidanud. Ma ei kujuta ette, kuidas nii võis juhtuda. Jahil hasardiga kaduma läinud?
Jäetud surema?
Inimene (?), kes sa nii tegid, oled ka ise surma väärt. Piinarikast nälja ja külmumise surma. 10 päeva vihmasajus!
Ja see tuleb sinu peale, kui sa oma loomade vastu käe tõstsid.
Saagu nii.
08:03-le6. märts 2017, 11:55
Ka teiste artiklitega on nii.Tegin järelduse, et ühte lugu kedratakse mitu korda eraldi,igal ühel oma eraldi kommid,aga kuna teema on üks, siis näidatakse neid lihtsalt kokku duubeldatud artiklitega.
heh6. märts 2017, 07:44
Vanarahvas räägib, et vanad loomad lähevad metsa surema, kui lõpu lähenemist tunnevad. Nagu ma aru saan, oli surnud taks 17 aastat vana, mis on koera jaoks väga soliidne iga. Tuleb arvestada ka variandiga, et koer läks tõesti ise kodust kaugemale surema, tema ustav sõbertaks aga ei raatsinud lahkunut üksi jätta - ta küll kutsus haukudes abi, kuid ise seda kaugemale otsima ei läinud.
arvan6. märts 2017, 07:39
Kuna must taks oli nii vana juba ja kippus üha ära jooksma, siis tundis, et vaja siit ilmast lahkuda. Vabalt ringi liikuvad koerad tahavad suremiseks leida paiga, kus saaks omaette surra. No ja teine kutsa sibas talle muidugi järele. Nähes, et semu ei liigu enam, jäi ootama, et ehk ikka ärkab ellu ja tuleb koju tagasi.
!6. märts 2017, 08:30
Oeh6. märts 2017, 07:25
Nagu facebooki postitusest selgub, on omanik süüdimatu mutt, kes ei saa üldse aru, et ta midagi valesti oleks teinud. Koera on ju koguaeg tal lahtiselt metsas jooksnud.. täiesti normaalne. Ja beezi koeraga, kellel on ülisuured kasvajad kõhuall ta lihtsalt "ei jõudnud" kliinikusse..
Horros6. märts 2017, 06:44
"Selgusetu on, miks omanik ei üritanud koeri otsida Facebooki vahendusel."
.
Nii, et nöoraamatust on tehtud ebajumal? Haiged inimesed.
pfff.6. märts 2017, 09:44
Mis kradi haiged ? Kui sa kasutad sotsiaalmeediat siis on see kõige suurem allikas kustkohast oma koerad vbl üles leida muideks !! ja inimene ei käinud neid ju otsimasgi lähiümbrusest vaid istus kodus ja mõtled ahh neid pole juba 10 päeva koju tulnud, nojah, mis siis ikka eks !?
Taksiomanik6. märts 2017, 05:36
Ka vahel koer jooksus, kuigi krundil on korralik aed ümber. Aga ikka ta leiab võimaluse põgenemiseks. Siiani on hästi läinud, teeb oma paaritunnise tiiru ära ja tuleb koju tagasi. Ta on kaval, kui näeb võõrast, kes soovib aeda siseneda, passib ta põõsas ja aia avanedes teeb tormijooksu. Ja ongi läinud.
Miks 6. märts 2017, 12:54
koerad kodust jooksevad ära? Minul on olnud koerad,kes on vabaduses liikunud ja väga kodu hoidnud . Ei kujuta ette,et minu koerad tahaksid plehku panna. Hoiavad ainult kodu ja peremehe lähedusse. Miks ?
Millegipärast6. märts 2017, 04:28
ei usu omaniku juttu kuigi taksid on suured jäljekytid.
Taksidest ei tea mitte vähimatki6. märts 2017, 03:04
Taksid ei adu ülepea kus on all ja kus peal, kes on suur ja kes väike. Need elukad tõmbav uttu kui nii tundub olevat ägedam. seejärel eksivad ka kahe puu vahele ära ning on kohutavalt nördinud, kui karja juht (inimene) jääb sooja kakao ja viineritega hiljemaks, kui nemad arvestasid.
Taksimamma6. märts 2017, 08:46
Just sellised vigurid nad ongi, naljakad ja pikkade juhtmetega. Ja nii madalad, et jäävad mätta otsa kinni. Minu toru jooksis metskitse kõhu alt läbi, nina maas ja saba püsti. Lõhn oli, aga pildini ei ulatunud.
Seda enam peaks omanik neid silmas pidama.
muig6. märts 2017, 11:58
Ära tee kurva loo puhul tuju heaks!
Panen ette6. märts 2017, 02:59
Seaduses tuleks võrdsustada loomade julm kohtlemine inimeste omaga. Lemmikloom ei ole asi ega omand, ta on täieõiguslik pere ja ühiskonna liige keda peab ka nii kohtlema, ka seaduse silmis.
6. märts 2017, 01:58
Huvitav,jah,et kes see s.iga oli
Mimoos6. märts 2017, 01:28
Minu noort jahikoera ei pidanud 1,5 m. aed ka kinni ja ykskord enam tagasi ei tulnud. Vana koer tuli vahest nadala parast koju. Sygisel kui maa pehme, kaevasid enda aia alt valja. Noor ronis lihtsalt yle aia.
Merje7. märts 2017, 13:07
Minu taks oli küll väga hea urukoer,kuid isegi,kui värav oli lahti,ei läinud ta kusagile hulkuma.Alati oli minu läheduses,kuigi oli vabadus kõikjal jooksmiseks. Suremisel olin ma loomal ikka kõrval,et tal oleks kergem. Magama ei pannud,kuigi arstid soovitasid. Süda on rahul,et ei pannud teda magama, sest surm tuleb siis,kui on tema aeg. Viisin päeval teda tekiga välja,et ta saaks päikest ja õhku veel ja nõnda päikeseloojanguö ta rahulikult surigi.
Imelik6. märts 2017, 00:19
koerad olid ju lahtised, miks nad metsast valja ei tulnud? Haistmine ju hea neil.
/6. märts 2017, 08:11
Üks läks metsa surema, teine liigikaaslane jäi truult kõrvale. Aga üldiselt taksid ei hiilga tarkusega , kui just pole head õetust saanud.
Kuuuurija6. märts 2017, 08:22
18 aastasel penil võivad meeled üsna töntsiks jäänud olla. See vanus peaks vastama u 88 aastase inimese vanusele.
Mon6. märts 2017, 00:05
Taksid ongi v2ikesed, teada olevate faktide j2rgi nad olidki olnud seal juba kaua, mitte ei v6inud olla kaua.
oii5. märts 2017, 23:43
Appi, kui jube! Kui keegi tunneb ära, kelle koertega tegu on, siis andke ikka teada. Kui riik karistada ei saa, siis inimeste avalik hukkamõist ja häbipost on küll garanteeritud!
5. märts 2017, 23:36
.. Jube inimene kes niimoodi loomale teeb, väga õudne. Olen ühe väikese taksi samamoodi metsast leidnud, nälginud, õnnetu, väga sõbralik, kõrv katki. Nüüd juba mitu tal oma inimene kes väga teda hoiab ja koer peremeest ka. Kui pilti vaadata siis väga sarnane koer. Äkki ongi keegi kes kasvatab takse ja kui midagi neil viga, siis viib metsa.. tõesti õudne lugu.. hoolige oma loomadest!
oks5. märts 2017, 22:50
viis kiskjatele metsa toitu
5. märts 2017, 22:41
Koerte maffia omavahelised arvete klaarimised.
op5. märts 2017, 22:59
mine kiiresti ravile, viimane aeg
6. märts 2017, 00:41
........5. märts 2017, 22:10
zem bolse posnaös ljudei tem bolze mne nravätsa sobaki,süda läheb pahaks väga kahju
5. märts 2017, 21:58
Aitäh inimesele, kes polnud ükskõikne ja tegutses. Kummaline loomakaitse, kes nädalavahetusel ei tööta, pange siis telefonile vähemalt suunamine või info peale. Ei kujuta ette kui päästeteenistus ka nii töötaks..
Täpsustus5. märts 2017, 22:10
Nv ei saadud kätte loomade hoiupaika, varjupaka
Alles hiljem pöörduti loomakaitsesse
Atvo5. märts 2017, 21:58
Need on eestlased ja eesti riik.
Püha5. märts 2017, 21:57
Jumal kas selleks et aidata on vaja läbida nii palju bürokraatiat Pidevalt meil need loomapiinamisjuhtumid Ammu räägitud et seadusi vaja karmistada Vahel mõni riigikogulane viimati mikko ka lybas et.... Seniks õnneks on häid inimesi kes märkavad Aga kuhu pöörduda kui naabril koer n meetrise keti otsas ...
Ants5. märts 2017, 21:46
Ma ei tea mida sellisega teeks kui kätte saaks!!!
vanamees6. märts 2017, 02:35
sa jobu - koer läks metsa surema ja sina sekkusid. Sind ennast oleks vaja õpetada kui kätte saaks. Sama loll nagu see naistekari- variserid aga mitte loomakaitsjad.
Ja6. märts 2017, 16:08
Teine koer vaatas pealt seda suremist ja ootas ka ona või Lubage naerda
Lugeja6. märts 2017, 06:13
Mina paneksin selle inimese ennast tundma seda - mida koerale pöhjustab. Koer ei ole syydi kui peremees on loll.
rk5. märts 2017, 21:44
Masendav, et sellised inimesed siin riigis elavad. Räägivad, et pagulased on hullud vägistajad, mis nad muidugi ka on, kuid ega nad ise paremad ei ole.
julmuse tipp5. märts 2017, 21:35
Kuidas niimoodi saab, kui julmaks saab veel muutuda. Kindlasti keegi teab ja tunneb ära, kelle koerad need on. Sellisel jubedal teol peaks olema ka vääriline karistus.
Kris5. märts 2017, 22:37
Lugesin kuskilt , et kutsade omanik on Kristiina-Viivika Viik , fb-s tal samad kutsad
Vastutustundetu koeraomanik = koerapiinaja6. märts 2017, 13:29
Omanik üritab FBs ennast välja vabandada, et ei saanud midagi teha, koerad kogu aeg jooksus. No mida?? Ära siis pea loomi, kui hakkama ei saa. Ja praeguse külmaga on aluskarvata loomakesed ligi 2 nädalat (täpselt ju ei teagi) külmas, söömata-joomata. See on kohutav, tõeliselt kohutav. Kusjuures ei pannud ta otsingut välja ka Harku valla elanike lehele, kus on väga suur tõenäosus, et keegi märkab. Julm tegu on ka see, kui inimene jätab tegemata kõik endast oleneva, et väikseid ja kaitsetuid aidata. Kõik, kes te loete, ka koerakasvatajad - ärge andke/müüge sellele inimesele kunagi ühtegi looma!
asd6. märts 2017, 05:17
kas sa oled kirjaoskamatu või peast ogar?
Kyll6. märts 2017, 06:14
Karistada tuleb sellist jöhkardit - samamoodi kui tegi koertele.
?6. märts 2017, 16:44
Kustkohast sina tead, kuidas ja mis koerad metsa sattusid, et juba kohut mõistad?
kõike võib5. märts 2017, 21:31