Furry-kultuuris osalejad kannavad karvaseid loomakostüüme.Foto: Reuters / Scanpix
Loomad
18. aprill 2017, 17:55

VÄIKE EKSITUS: Mis juhtus koera ja tema perenaisega, kes koertenäituse asemel sattusid karvikute peole (1)

Karvaste loomade kostüüme kanda armastavad inimesed ehk karvikud (ingl. k furries - toim.) on omapärane ja paljudele ehk pisut kummaline subkultuur. Loomasõber, kuid mitte loomakostüümide kandja Cheryl arvas, et "Furry Convention" ("Karvikute mess") on tore näitus, kuhu oma neljajalgse sõbraga minna.

Huumorileht Bored Panda kirjutab Cherylist, kes arvas, et viib oma koera Linki tavalisele lemmikloomade näitusele. Ta ei olnud tuttav väljendiga Furry, mis küll inglise keeles tähendab karvast (ja berni karjakoera tõugu Link on tõepoolest armas karvik), kuid tänapäeval viitab rohkem inimtõu subkultuurile, kus osalejad saavad kokku ja kannavad karvaste loomade kostüüme.

"Ma sain nii palju teada selle täiesti uue seltskonna kohta, kes saavad kokku ja panevad karvased riided selga," räägib Cheryl. Ta lisab, et alguses oli kogu üritus tema jaoks pisut piinlik. Mitte sellepärast, et täiskasvanud inimesed loomakostüümides ringi patseerisid, vaid tema koeral hakkas otsekohe väga huvitav. Oli ju messil nii palju sabaaluseid, mida koer oleks kohe tahtnud nuusutada.

Aga kui esimesest ehmatusest üle saadi, sai Linkist ürituse tõeline staar. Paljud osalejad palusid luba nendega pilti teha ja Cheryl oma koeraga võttis lausa osa paneeldiskussioonist, millega koguti heategevuseks 10 000 dollarit.

Cheryl ise ei kavatse karvikute kultuurist osa võtta. "Teate, jääte natuke vanemaks, tuleb väike menopaus ja kõigi nende karvakihtide all olemine... Pole vaja üle kuumeneda. Pole minu jaoks," tunnistab ta.

Vaata pilte toredast koerast omapärasel üritusel SIIN.