Rock am Ring muusikafestival Nürnbergi lähedal katkestati terroriohu tõttu.Foto: AFP / Scanpix
Maailm
2. juuni 2017, 23:31

Saksamaal katkestati muusikafestival Rock am Ring terroriohu tõttu (48)

Saksamaa lääneosas Nürnbergis evakueeriti muusikafestivalil Rock am Ring inimesed terroriohu tõttu, teatasid festivali korraldajad.

Festivali külalised lahkuvad platsilt väljapääsude poole pärast seda, kui korraldajad palusid neil lahkuda ja säilitada rahu ning enesevalitsus, vahendas BBC. "Terroristi ähvarduse peale soovitas politsei meil festival katkestada," teatasid korraldajad.  

Nürnbergi linna lähedal peetavale kolmepäevasele muusikafestivalile oodati ligikaudu 85 000 külastajat.

Festivalil esinevad teiste hulgas Rammstein ja Bastille. Pileteid on müüdud ligikaudu 90 000.

Rock am Ringi korraldajad lubavad külastajaid informeerida kõikidest arengutest festivali sotsiaalmeediakanalites ja ringhäälingus ning loodavad, et festival jätkub laupäeval.

Ööl vastu 23. maid lõhati pomm Suurbritannias Manchesteris, hukkus 22 ja sai vigastada 59 inimest. Enesetaputerrorist Salman Abedi pani Manchester Arenal USA laulja Ariana Grande kontserdi lõpus plahvatama naelte ja poltidega täidetud pommi. Vastutuse rünnaku eest võttis terrorirühmitusIslamiriik.

Eelmise aasta augustis õhkis end Süüriast pärit varjupaigataotleja Saksamaal vabaõhukontserdil Ansbachis. Turvakontrolli tõttu ta kontserdialale ei pääsenud ning ta õhkis oma lõhkeainega täidetud koti õllemüügialal tappes enda ja haavates 15 inimest.

Eelmisel aastal sai Rock am Ringi festivalil välgulöökidest vigastada vähemalt 80 inimest.