HallikeFoto: Heiki Valner / Facebook
Loomad
5. juuni 2017, 21:57

Lehtse naine tungis Hallikese hoiukodu hoovi ja nõudis koera tagasi (97)

Lehtses elav naisterahvas, kellelt koer ära võeti, kuna ta teda mööda maad lohistas, kirjutas Õhtulehele härda kirja, milles ta muu hulgas kirjeldas, kuidas ta koer Hallikese hullemast päästis. Täna saabus naine Hallikese hoiukodu õuele ja nõudis koera tagasi. Kes võis anda naisele koera hoiukodu aadressi, küsib loomakaitsja Heiki Valner.

Mare kirjeldas kirjas, et selleks ajaks, kui Hallike enam jalgu alla ei võtnud, oli ta koeraga pikad maad maha käinud, et rongidel ümberistumisi teha - ikka Tallinn-Väiksest Tondile, sealt edasi Balti jaama, siis jälle Tondile... kuni tuli koera lohistama hakata.

Heiki Valner teatas täna õhtul sotsiaalmeedias, et naine oli täna teinud Reiljanite perele, kes Hallikest praegu hooldavad, äkkvisiidi ja nõudnud koera tagasi. Kui varem nõudnud naine mürgisüstalt, et koer magama panna, siis nüüd ütleb ta, et ta ei saa ilma koerata elada, võrdleb Valner naisterahva vastuolulist käitumist.

""Te olete kõik peast lollid! Andke mu koer siia!", räuskas intervjuus end vat, et aasta loomasõbraks kiitnud naine võõras hoovis. Politsei hirmus istus ta aga kiirelt taksosse ja kadus nelja tuule poole," kirjutas Valner Facebookis ja blogis.

Valneri sõnul on sekkunud ka Tapa vallavalitsus, mis saatis loomakaitse liidule kirja, et Mare soovib oma koera näha ja küsis: "Millised oleks teie tingimused ning kuidas seda oleks mõistlik korraldada?"

Valneri sõnul on liit seisukohal, et koera näitamine ta endisele perenaisele ei ole võimalik. Valner imestab ka, kes andis Marele Hallikese hoiukodu aadressi, et naine sai tulla eravaldusse räuskama.