Hallike on hoiukodus kiirelt kosumas ning suudab nüüd ka iseseisvalt kõndida ja süüa.Foto: Heiki Valneri Facebook
Loomad
6. juuni 2017, 16:49

Heiki Valner: Hallike on hakanud taas inimest usaldama (86)

Eestlased on viimastel nädalatel saanud kaasa elada suurele loomapäästmisaktsioonile, kui koer nimega Hallike päästeti tema Lehtses elava omaniku Mare käest, kes kõndimisvõimetut koera mööda Tallinna enda järel lohistas. 

Valner annab oma Facebookis teada, et Hallikesel läheb väga hästi ning kõik tervisenäitajad on liikumas paremuse poole. 

“Väga konkreetne progress! Kaal 55,7 ja seda kahe nädalaga! Tatsab ringi ilma valuvaigistiteta! Saab ise autosse ja ka sealt maha. Südames kahinaid pole ja pankreas on samuti igati tipp-topp,” rõõmustab Valner. 

Lisaks sellele on arglik ja inimest kartnud koer hakanud nüüd ka inimest rohkem usaldama. “Ja mis peamine –  ta on hakanud inimest taas usaldama –  tuleb ise juurde, otsib sõprust, liputab saba! Lihtsalt imeline,” kirjutab Valner. 

Suur edasiminek on toimunud ka söömise kohapealt ning koer on hakanud vaikselt iseseisvalt sööma. 

Valner kahtlustab, et tõsiselt rasvunud ja seetõttu kõndimisvõime kaotanud koer ei ole ülekaalus lihtsalt suure isu tõttu, vaid seepärast, et endine omanik Mare toitis koera vägisi.

“Söömisega oli natuke jama ja me kahtlustame isegi, et perenaine toppis talle lausa vägisi lusikaga toitu kurku. Uskuge, see kahtlus ei tulnud laest. Algselt limpsis ta ainult jõugeeli. Siis läksid kaubaks ka juba närimispulgad. Eile proovis ta ettevaatlikult ka krõbinaid,” sõnab Valner. 

Samuti kinnitab Valner, et koera vanale omanikule, Lehtses elavale Marele, mitte mingil juhul ei tagastata. “Ära muretse, Hallike, ei me lase ja isegi mitte siis kui peaksime sinu pärast seadusega pahuksisse minema või valetama!” kirjutab Valner. 

Siiski ei anna koera eelmine omanik alla ning käis eile isegi koera uute omanike õuel ja nõudis koera tagasi. 

Heiki Valner teatas eile õhtul sotsiaalmeedias, et naine oli teinud Reiljanite perele, kes Hallikest praegu hooldavad, äkkvisiidi ja nõudnud koera tagasi.

"Te olete kõik peast lollid! Andke mu koer siia!", räuskas ta Hallikese uue kodu hoovis. 

Kui varem nõudnud naine mürgisüstalt, et koer magama panna, siis nüüd ütleb ta, et ta ei saa ilma koerata elada, võrdles Valner naisterahva vastuolulist käitumist.

Olenemata sellest kirjutas Mare Õhtulehele saadetud kirjas, et tema ei ole mingi jõhkard ning et ta tegi kõik selleks, et Hallikese tervist parandada. “Hallike koju tagasi! Hallike tahaks ka tantsu lüüa, tal on selleks põhjust siis, kui ta on minu juures tagasi! Minul on Hallikest vaja. Mina ei saa ilma temata elada. Palun Hallike tagasi!” kirjutas Mare.