Foto: ETV Terevisiooni Facebook
Eesti uudised
7. juuni 2017, 12:29

Täiendatud kell 14.20

FOTOD | Tallinna loomaaias sündis esimene ninasarvik (10)

Tallinna loomaaia teravmokk-ninasarvik Kibibi sünnitas möödunud laupäeval järglase. Tegemist on esimese ninasarvikuga, kes on sündinud Tallinna loomaaias.

Loomaaia endine pikaaegne direktor Mati Kaal ütles Postimehele, et ninasarviku sünd on esimene kord nii Tallinna loomaaia ajaloos kui ka endise Nõukogude Liidu territooriumil.

Ninasarvik sündis 3. juunil kell 15.09, kirjutab ERRi uudisteportaal. Pilte temast veel tehtud ei ole, sest vastsündinu juurde pääseb ainult talitaja.

Loomaaia loodushariduse suhtekorralduse osakonna juhataja Maris Laja võttis vastu Õhtulehe õnnitlused ning ütles, et kuna olukord on praegu kogu loomaaia jaoks uudne, peab pisikene sarvik kosuma ning teda jälgitakse pidevalt.

Laja kinnitusel korraldatakse millalgi uuele elanikule nime leidmiseks ka konkurss, ent täpsem info selgub lähiajal.

Teravmokk-ninasarvikud on salaküttimise tõttu väga haruldseks muutunud. Maailma loomaaedades elab neid pisut alla kahesaja. Loodusesse on jäänud umbes 5000 isendit.

Ninasarvikud näivad olevat küllaltki seltsingulised. Tõenäoliselt tunnevad kogu suure klanni isendid üksteist ja suhtlevad omavahel. Aeg-ajalt moodustavad nad väiksemaid koos tegutsevaid gruppe. Erakuina elavad vaid täiskasvanud isased, kuid ka nemad võivad vahel koos liikuda ja toituda.