Loomad

Südamlik lugu: loomakliinik päästis süütu koera magama panemisest (15)

LISA KOMMENTAAR

ka koeraomanik2. juuli 2017, 21:30
Dobermanni ilmselt peab vägagi treenima ja temast on kindlasti truu ja hea abiline oma peres.Ta tegelikult on oma peret hoidev koer .Mul on endal dobermanni ja teadmata koera tõu segu .Ta väga hoiab oma peret aga samas väga armukade ehk klammerduja .Tal löövad dobermannile iseloomulikud käitumismaneerid välja .Ma leian,et ka lastele peaks selgeks tegema ,et koera ei torgita kui tal on kont ,sööb või tahab magada .Loom tavaliselt ananb oma tigeda urinaga märku .Siin on siiski süü lapsevanematel .Enne kui koera võtta ,nad oleksid pidanud arvestama selle tõu iseärasustega .Nad on siiski võitluskoerad ja nad tahavad domineerida .
Väga vale!2. juuli 2017, 22:39
Koer PEAB andma söögi ka suust ära, kui seda inimene soovib.
Dobermann pole mitte kunagi võitluskoer olnud!
Koer EI urise oma pere peale!
Missugused on "dobermannile iseloomulikud käitumismaneerid"? Koer on kui plastikiin ja sa saad temast voolida selle, mida soovid.
Ronja2. juuli 2017, 10:41
Inimesed on julmemad,kui loomad. Kui inimene on haige,siis teeb kõik võimatu ja võimaliku,et abi saada. Inimene peksab teise inimese vigaseks või isegi tapab,aga keegi ei pane teda "magama". Kui aga alla aasta kutsikas teeb tuppa või naksab teda kiusavaid lapsi või on lihtsalt koerast isu otsas,siis pannakse koer "magama". Sellised inimesed on julmad,egoistlikud ja madala arengutasemega.
??? 2. juuli 2017, 09:44
Nii et too dobermanni-tüdruk oli siis süütu? Nii ma aru sain, kui seda ajakirjaniku poolt pandud vaimukat pealkirja lugesin.
P.S. Muidugi on julm alles süütut magama panna, kes pole veel elu näinudki ega õiget õnnegi kogenud.
rumal1. juuli 2017, 23:44
komme lasta koer näo ligi.seda enam,et võõras koer.nägu lõhki rebitud nii mõnelgi koera omanikul.
Katrin3. juuli 2017, 09:22
Minu kogemus koertega on piisavalt pikaajaline, et ma tean keda ma endale lähedale lasen ja keda mitte. Samuti olen ma kasvatanud eelnevalt dobermanne seega ei ole mõtet siin minu näo pärast muretseda, seda enam kui konkreetse koeraga endal isiklik kokkupuude puudub :)
m1. juuli 2017, 23:08
nii armas ,et koer sai hea kodu! ja ega koeri polegi vaja moe pärast võtta! koer on ikka sõber! ja ega paber ei tee koerast koera!
A2. juuli 2017, 10:41
Krantsid on palju tervemad ja targemad kui tõukoerad
T.Rex3. juuli 2017, 15:01
Loll jutt suhu tagasi! Krants kannab siiski edasi oma eelkäijateks olnud tõugude geene. On seal haigusi, võib ta olla pärilike haigustega, on need olnud enamuses topakad, on ka krants loll. Küll ei hoolita enamasti krantsi haigustest.
Samas on koeratõud väga erinevad. Ka väga erineva intelligentsiga. Ja paljud tõud on mingil põhjusel ülearetatud ja sellest on tingitud ka haigused. Aga just kõige intelligentsemad koeratõud on ka kõige tervemad ja vastupidavamad.
pilt1. juuli 2017, 22:50
kas tõesti ei suudetud leida illustreerivaks pildiks üht dobermanni? Eriline laiskus ikka...
jah1. juuli 2017, 22:45
Võetakse lastega perre suur aktiivne koer, lastakse lastel koera kiusata ja siis imestatakse et naksata saavad. Vastutustundetud inimesed ei peaks omale mitte kunagi looma võtma.
Ei2. juuli 2017, 00:08
Lastele ei tohiks ka mitte vaikest koera votta ega uldse mitte elusat manguasja, lastega peaksid tegelema vanemad.
Ei pea paika2. juuli 2017, 08:59
Vanemad peavad lastele selgeks tegema mis ja kuidas. Küll nõustun, et osad vanemad ei tea seda isegi.
Olen terve elu pidanud üht koeratõugu, nimelt just dobermanne.
Praegu on mul 3+ aastane, isane suur dober. Temaga käib tegelemas ka 9 aastane naabritüdruk, juba teist suve. Ja mul on selle üle hea meel, sest tema võib endale kindlasti nüüd ka suure koera võtta, sest ta teab dressuuri põhialuseid, koera füsioloogiat, algteadmisi veterinaariast jms.
On ilus vaadata, kuidas väike tüdruk ja 44kg kaaluv dobermann hakkama saavad ja koer tüdrukule rõõmsalt kuuletub.
On hea, et saan oma aastakümnete pikkusi kogemusi edasi anda.
hm1. juuli 2017, 20:39
et see Keila vabrik jätkab tootmist?!? Hämmastav, dober pole ju enam ammu moetõug, kellega saaks teenida, liiatigi veel paberiteta koertega.
Keila kandis2. juuli 2017, 01:08
on teisigi koeravabrikuid. Üks daam kepitab chihuahuat. Mis teha kui ise midagi toota ei oska, laseb koeral leiva lauale tuua.