PÄIKESE ALLA: Inimesed koonduvad külmast Euroopast Türki Marmarise kuurorti.Foto: Reuters / Scanpix
Ilm
13. juuli 2017, 04:00

Eestis parema ilma lootust pole? (6)

Jätkuv külm ja vihm sunnib suvitajad välismaale ja sanatooriumidesse

Jätkuv külm ja vihm sunnib suvitajad välismaale ja sanatooriumidesse

Endiselt külm ning sombune suvi sunnib eestimaalasi kodutolmu jalgadelt pühkima ning suunduma välismaale või saunakeskustesse ja kümblatesse soojemat paika otsima. Turismifirmadele ja vastavatele majutusasutustele teeb see loomulikult vaid rõõmu.

Reisifirmade statistika näitab, et jahedad suveilmad suurendavad reiside müüki soojema kliimaga sihtkohtadesse ning koduvabariigis aset leidvatele kultuuriüritustele. Suurimatel reisifirmadel polegi enam lähema kahe-kolme nä- dala viimase hetke reise pakkuda. Ka ilmamehed soovitavad suvepuhkuseks siit jalga lasta, sest eriti soojemaks kuni sügiseni ei lähegi.

Õhtulehele varemgi ilmaprognoose andnud Tartu ülikooli füüsika instituudi õhusaaste modelleerimise vanemteadur Marko Kaasik räägib, et vihmane suvi jätkub, sajuhulgad on tavalisest juulist suuremad. Kuna päikesepaistet on vähevõitu, siis on juuli ka tavalisest veidi jahedam. August on tavaline või veidi jahedam, normaalse sajuhulgaga aasta sajuseim kuu. September tõotab kujuneda üsnagi tavapäraseks nii sajuhulgalt kui ka soojuselt.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99