Veganaktivisti Dimitrios Kailarise tätoveeringFoto: erakogu
Loomad
19. juuli 2017, 11:20

JAGADES LOOMADE VALU: veganaktivist lasi end heategevuse nimel 24 tundi tätoveerida (15)

Selleks, et mõista kestvat piina ja valu, mida farmiloomad igapäevaselt taluma peavad, lasi vapper veganaktivist Dimitrios Kailaris end 24 tundi heategevuse nimel tätoveerida.

Kailaris võttis väljakutsest osa, et tuua tähelepanu veganliikumisele ning koguda raha üsna pea algava loomade õiguste eest seisva projekti jaoks.

26. juunil lasi ta end korraga tätoveerida kolmel vegan-tätoveeringuartistil. Kailaris sai väljakutse jaoks indu kaasaktivistilt, kes tegi sarnase heategevusprojekti eelmisel aastal.

"See kogemus oli raskeim asi, mis mu elus on olnud, nii füüsiliselt kui vaimselt," kommenteerib Kailaris. "Raskeim osa tätoveerimise juures oli see, kui tätoveerijad samaaegselt mu nibusid ja naba tätoveerisid," sõnas ta.

Kailarise sõnul ei ole ta elus kunagi nii palju valu tundnud, kuid ta ei mõelnud kordagi lõpetamise peale, see ei olnud valikuvariant.

"Sõnad ei suuda kirjeldada, millist valu ma kogema pidin. Oli hetki, mil mu mõistus mängis mulle trikke, öeldes, et ma ei suuda seda teha. Aga siis ma mõtlesin loomadele ja mida nemad peavad läbi elama ja ütlesin endale: nemad ei saa valu eest, mida nad taluma peavad, lihtsalt ära jalutada, seega ei saa seda teha ka mina," ütles ta.

Aktivisti sõnul tunneb ta pärast tätoveeringu tegemist end sisemiselt muutununa. "Ma tunnen veel enam, et ma suudan saavutada kõike, mida ma tahan. Ma teadsin, et loomaaktivism on mu kireks, kuid nüüd, kui mu kõhule on tätoveeritud sõna VEGAN, ma elan ja hingan vegansõnumi vaimus."