Foto: TEET MALSROOS
Ilm
1. august 2017, 18:16

Tallinlastel palutakse üleujutusteks valmistuda, öösel jõuab äike, paduvihm ja tugev tuul (17)

Vastavalt Riigi Ilmateenistuse prognoosile on homme Tallinnas oodata tugevat vihmasadu, mis võib lühiajaliselt ületada mõningates Tallinna piirkondades vihmavee ärajuhtimise võimsuse, põhjustades lokaalseid üleujutusi.

Tallinna Kommunaalamet palub liiklejatel nendes piirkondades vihmaveest põhjustatud üleujutusalade läbimisel varuda kannatust, olla äärmiselt ettevaatlik ja tähelepanelik.

Öösel jõuab Eestisse vihmasadude vöönd, mis toob endaga kaasa äikese ja tugevad tuulepuhangud.

Ilmateenistus andis täna kell 15.41 homse päeva kohta välja esimese taseme hoiatuse, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Samuti soovitatakse jälgida edasist ilmaprognoosi. Ilmateenistuse hinnangul valitsevad üle Eesti üsna sarnased olud ning kõigile maakondadele on antud ühesugune hoiatus.
 
Kolmapäeva öösel pilvisus tiheneb ja alates Edela-Eestist hakkab vihma sadama, hommikuks suureneb äikeseoht ja sadu võib tugev olla. Tuul pöördub edelast kagusse ja puhub 3-9 m/s, äikese ajal on tugevamaid puhanguid. Sooja on 13-18 kraadi.
 

Kolmapäeval tuleb pilves selgimistega ilm. Ajuti sajab vihma, mitmel pool on äikest ja sadu on tugev. Õhtul sajuhood hõrenevad. Tuul pöördub järk-järgult edelasse ja läände ning tugevneb 5-11, puhanguti kuni 16, õhtul kirderannikul kuni 22 m/s. Sooja tuleb 18-23, Kagu-Eestis kuni 26 kraadi.