KOLM KUREPOEGA KUREPESAS Foto: ALDO LUUD
Ilm
30. august 2017, 08:10

FOTOD | Mustvees muutis tundmatu aine kured lennuvõimetuks (23)

Möödunud laupäeval said vabatahtlikud loomapäästjad Aimar Paenurm ja Kelly Ardan oma Facebooki lehele Seltskond Käppadel kirja, et Mustvee kandis on juba pea kaks nädalat ringi jalutanud neli toonekurge, kes ei saa lennata, sest nende suled on kokku kleepunud.

Päästetud kured viidi Eesti metsloomade ühingu hoiukodusse, kus neid prooviti pestes puhtaks saada, ent tulutult. „Oluline oleks teada, mis ainega on tegu, sest siis saab seda vastava vahendiga ka eemaldada,” selgitas Paenurm.

Tema sõnul teeb lindude olukorra kriitiliseks asjaolu, et sügis läheneb ja tuleb aeg lõunasse lennata, kuid kleepunud sulgedega ei saa sel aastal koorunud noored kured isegi lendamist harjutada.

Nii keskkonnainspektsioon kui ka kurgede päästjad peavad kummastavaks, et linnud jõlkusid Mustvees näljaselt ja määrdunult ringi ligi kaks nädalat, ilma et keegi oleks sellest märku andnud.

Kured peavad hoiukodus talvituma, kuhu Paenurm viis neile 100 kilo kala, sest üks kurg sööb päevas umbes kilo kala. Kui keegi saab linde toiduga aidata, siis abi on teretulnud.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes