Jahitrofeed.Foto: Toomas Huik / Postimees
Eesti uudised
11. september 2017, 22:07

Kehra gümnaasiumis õpetatakse õpilastele jahindust (14)

Kehra lasteaedades ja koolis Eesti Jahimeeste Seltsi ärgitatud huvi jahinduse vastu viis selleni, et tänavu märtsis toimus Kehra gümnaasiumis loodusnädal, kus põhiteemaks oli jahindus.

Jahindusteemalised loengud ja trofeenäitus tekitasid väga head emotsiooni nii lastes kui ka õpetajates, mistõttu tundus õige hetk pakkuda ka sisukamalt jahindusalast koolitust lastele ning kooli direktor käis välja mõtte teha jahindusest valikaine, kirjutas Eesti Jahimeeste Selts oma kodulehel.

Jahinduse eriala valis kokku seitse õpilast (neli tüdrukut ja kolm poissi, kes on 10.‒12. klassi õpilased). Koolitusel käsitletakse jahinduse ajalugu, ökoloogiat, jahinduse korraldamist, õigusakte, keskkonnakaitset, jahipidamisviise, jahikoere, jahiulukeid, jahisaagi esmast käitlemist, teadusmaterjali kogumist, valiklaskmist, jahikultuuri ja eetikai, jahitrofeesid, ulukihoolet ja ulukikahjustusi.

Oktoobris on plaan võtta osa ühest põdrajahist, kus õpilased saavad näha jahi läbiviimist, loomade elupaiku ja võimalusel ka uluki esmast käitlemist, sealhulgas teadusliku uurimismaterjali kogumist.