Ilm

Kuidas sünnib sügisene seenenäitus?

Vilets seeneaasta? Tartu loodusmaja näitusele jõudis üle 170 seeneliigi! (6)

LISA KOMMENTAAR

Juka16. september 2017, 10:56
Ära korja valgeid seeni! Mul kogemus (vist) härmlehtrikuga, keda pidasin nooreks pilvikuks. Valge nupsik sambla sees võib olla nii pilvik, kitsemampel kui ka mürgiseen. Pool tundi pärast seeneroa söömist läks silme ees mustaks, kõht vesilahti, oksendus, järelejätmatu iivedus. Õnneks hakkasin kohe oksele, see päästis. Kaks nädalat oli paha kõndida, bussis sõita, süüa... Aga see polnud nii hull kui 1997 sügisel, kui oli vanaks läinud hernesupi mürgitus. (Maitsest ei saanud eriti midagi aru, kuumutasin suitsulihaga supi üles ja...) Käisin kliinilises surmas ära.Tulemus: sisekõrva närvide kahjustus jne Ärge palun korjake valgeid seeni! Mu lemmikseened on kitsemamplid, mida Lõuna-Eesti metsades leidub lademetena. Neil on roosakas-ooker-valkjas kübar, aga titena on nad siiski suht valged. Ka valge kärbseseene poeg võib olla elevandiluu- või ookerivarjundiga, kui puuleht on peale kukkunud või saviliiv värvi andnud vms
kõige parem retsept15. september 2017, 19:12
1,5 l pihlakaid, 1 liiter vett, 0,5 kg suhkrut, 3 liitrit .konjakit või brändit, 2 noaotsatäit vaniljet.
Marjad keema kuni pehmed, lisa suhkur ja keeda 20 min ning lisa noaotsaga vaniljet, sega ning kuumuta. Võta tulet ja lisa alkohol sortsude kaupa ning purki. Hea lusikaga süüa, aga mina panen tee sisse. Tuleb nagu siirup.
Seen18. september 2017, 11:10
Kuidas see artikkliga seostub? Ma paneks 100 grammi punast kärbseseent ka sisse. Nüüd haakub ilusti artikliga
Seeneaasta...15. september 2017, 14:00
...on suurepärane.Ma ei viitsi enam metsa minna ja korjata, seei on nii palju, et kogu aeg peab käpuli olema.Keldrisse ka enam ei mahu.Minge-kaseriisikad, karvased riisikad ja valged riisikad ootavad, kukeseentest ma ei räägigi, see umbrohi kasvab igal pool.
Küsimus16. september 2017, 09:19
Miks miinus? Aga seeni on tõepoolest külluses?
huviline15. september 2017, 12:23
Küll oleks tore olnud seenepildi juures ka tema nime lugeda - tänud, et mõnel seenel sai nime ja näo kokku panna siiski!