Veel kuu tagasi polnud Talleggi haudejaamal aeda ümber.Foto: Robin Roots
Eesti uudised
22. september 2017, 14:11

Lisatud Talleggi kommentaar!

KAS MIDAGI ON VARJATA? Talleggi tibude hauakambrile ehitati metallaed ümber (13)

Augustis šokeeris avalikkust uudis, et Tallinna külje all Talleggi Loo haudejaama prügikastidest leidis mööduja hulga tibusid, kes läbisegi juba surnud saatusekaaslastega prügiautot ootasid. Tänaseks on need prügikonteinerid aiaga sisse piiratud – kas selleks, et keegi enam tibude piinamisele jälile ei saaks? 

Talleggi kaubamärgi tootja AS-i HKScan juhatuse esimees Anne Mere tõi aia paigaldamise põhjuseks, et haudejaama jäätmekäitlus vajab ümberkorraldust. "Ajalooliselt paikneb Loo haudejaam üleüldiselt kehva koha peal – elumajade keskel, kus hoonest liigub päevas mööda palju inimesi. Kolmanda kategooria loomsete jäätmete käitlemisel kehtivad teised reeglid ning muu hulgas peame me tagama, et konteineritesse ei satuks lisaks loomsetele jäätmetele olmeprügi," rääkis ta Õhtulehele.

Talleggi linnukasvatusdivisjoni juht Eve Samuli on Õhtulehele varem öelnud, et kindlasti ei tohi ükski tibu prügikonteinerisse elusana sattuda. „Selle seadmega, mis haudejaamades tibusid purustab – aga see ongi haudejaamades väga levinud seade –, oli probleeme, aga haudejaama juhatajat ei teavitatud nii kiiresti, nagu oleks pidanud. Me ise mõtleme, et konteineritesse läksid osaliselt terved munad ning mõni tibu võis ka hiljem välja kooruda. Oleme sellise tööõnnetuse pärast väga mures,“ rääkis Samuli augustis.

Kuigi kohalikud haudejaama lähistel elavad inimesed rääkisid vastupidist, siis Samuli väitel pole tema kuulnud, et varem oleks Talleggis sellist asja juhtunud.