Foto: facebook.com/EstonianWildlifeCenter
Loomad
15. oktoober 2017, 11:42

FOTOD | Sõbralik pererahvas aitab viga saanud rebasel taastuda (25)

Tallinna külje all Tiskres rõõmustas üht perekonda oma sagedaste külaskäikudega noor rebane. Ühtäkki avastati aga, et loomake käib vaid kolmel käpal. Mida küll teha viga saanud loomaga?

"Augusti keskel oli rebane ühtäkki paar nädalat kadunud ning kui ta uuesti välja ilmus, liikus ta vaid kolmel käpal. Tema tagumine jalg oli kõvasti viga saanud ja seda ta maha ei toetanud," kirjeldas pererahvas vaatepilti Eesti Metsloomaühingule.

Et perele rebase külaskäigud väga meeldisid ja ta oli oodatud külaline, otsustasid nad loomakest aidata ning talle aeg-ajalt toidupalasid poetada. Mure reinuvaderi vigastuse pärast jäi, kuni otsustati abi paluda metsloomaühingult.

Rebane püüti kinni, et välja selgitada, kas kolmel jalal liikumist põhjustab luumurd, haav, venitus, põrutus või miski muu. Kliinikus vaatasid arstid looma üle ning jõudsid järeldusele, et see võib olla kõõluse rebend. 

Arstid arvavad, et rebend paraneb aja jooksul ise. "Lootust lisab teadmine et täna ta aegajalt juba toetub ka vigastatud käpale," kirjutab metsloomaühing oma Facebooki lehel.

Kuna seda ravida ei saa ning rebane sai ise kenasti looduses hakkama, otsustati ta kodusele territooriumile tagasi viia. 

Rebase taastumist oli nõus toetama ka perekond, keda reinuvader külastab. Nii lepiti kokku, et sõbralik pererahvas poetab loomale aianurka süüa ning hoiab ta tegemistel silma peal.

"Hoidke siis oma rebast, sest eks neil on seoses looduslike elupaikade kadumise, toidulaua vaesustumise ja kiire linnastumisega raske kohaneda! Ilmselt hakkame tulevikus rebaseid linnas aina rohkem nägema, sest eks nad püüavad toime tulla ja ellu jääda. Linnakeskkonnas on ju palju närilisi, kes on rebastele põhitoiduks!" seisab ühingu postituses. 

Ühtlasi palub ühing abi rebase kliinikuarve tasumiseks. Kel soov reinuvaderi raviarve maksmisega aidata, leiab rekvisiidid ühingu Facebooki lehelt.