Foto: REUTERS/VASILY FEDOSENKO
Loomad
19. oktoober 2017, 16:59

Šokeerivad kaadrid: Eesti ärimehele kuuluvas karusloomafarmis suri mitu tuhat looma (17)

Venemaal Karjalas Prjažinskoje rajoonis asuvas Eesti ärimehele Aivo Hallistile kuuluvas karusloomafarmis on mitu tuhat looma nälga surnud, elusolevad rebased ja mingid söövad toidupuuduse tõttu oma puurikaaslasi, kirjutab Daily Mail. 

Alates oktoobri algusest on farmis nälga surnud 2500 minki. Hallistile kuuluvas karusloomakasvatuses on praegu alles 10 000 minki ja 2700 rebast, kes on plaanis tappa novembris. Samas on loomade naha kvaliteet nii halb ning pole üldse teada, mis farmist edasi saab. 

Üks farmis töötav naine rääkis lehele, et loomad elavad puurides kahekaupa ja kui üks neist sureb, sööb teine ta ellujäämiseks ära. Farmist on töölt lahkunud sadakond inimest, kuna neile ei ole alates maikuust palku välja makstud.

Septembri lõpus oli Aivo Hallist kohtunud farmi töötajate esindajatega ja lubanud neile palgad välja maksta lähema kahe nädala jooksul. Töötajatel on senini raha saamata ning paljud on töölt lahkunud. 

Hallist on Vene meediale öelnud, et ta sai farmis valitsevast olukorrast teada eelmisel nädalal. 

Majanduslikult raskesse olukorda sattunud farmis elavad loomad saavad nii vähe süüa, et ellujäämiseks sellest ei piisa. Venemaal kehtivate normide järgi peavad näiteks karusloomafarmide rebased saama päevas toitu 500 grammi, kuid farmis elavate rebaste keskmine päevane söödakogus on 56 grammi.

Farmis valitseva olukorraga käis tutvumas Karjala Vabariigi põllumajandusminister Vladimir Labinov, kes leidis, et loomad saavad küll ettenähtust vähem süüa, kuid ta hindas olukorda farmis rahuldavaks. Labinov sõnas, et tema isiklikult kannibalismijuhtumeid ei täheldanud ning väitis, et loomade suur suremus on tingitud vähesest vaktsineerimisest. 

Vaata videot Daily Mailist