Foto: Robin Roots
Ilm
24. oktoober 2017, 09:20

Lumi ja lörts jõuavad kolmapäevaks Eestisse (3)

Juhul kui ennustused täppi lähevad, jõuab kolmapäeva õhtuks Eestisse kohale lörts ja lumi, mis hiljem küll pigem vihmaks üle läheb, teatab ilmateenistus.

Kolmapäeval liigub uus osatsüklon Rootsi rannikule ja jätkub kagutuule tugevnemine ning päeval on sisemaal puhanguid 15 m/s, saartel kuni 20 m/s. Mandril saame suurema sajuta läbi, vaid üksikutes kohtades võib veidi lörtsi või uduvihma langeda ning seda suurema tõenäosusega Lääne-Eestis. Tihedam lörtsi- ja vihmasadu jõuab õhtul saartele. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -1 kuni -6, saartel ja läänerannikul 0-4, päeval 1-4, saartel kuni 6 kraadi.

Neljapäevast alates puudub prognoosarvutustes üksmeel. Kui madalrõhkkond liigub Rootsi rannikult Soome, siis sel juhul jõuab meile sadu vaid algul lume ja lörtsina, siis läheb aga saartest alates vihmaks. Tuul on väga tugev, puhub kagust ja lõunast, seejärel pöördub edelasse. Õhutemperatuur on -3 kuni 2, saartel kuni 6 kraadi. Päev tuleb vihmahoogude ja tugeva edelatuulega ning õhutemperatuur tõuseb üle 5, saartel kuni 10 kraadini.

Kui aga madalrõhkkond Rootsi rannikult Liivi lahele ja sealt edasi Läti poole suundub, tulevad sajud lume ja lörtsina, lõõtsub tugev idakaare tuul ning päevane õhutemperatuur jääb vaid 0 ümbrusse.