Kaliningradi loomaaias ründas tiiger talitajat.Foto: Kuvatõmmis / NewLive
Loomad
8. november 2017, 23:36

VIDEO | Kaliningradi loomaaias ründas tiiger talitajat (16)

Venemaal Kaliningradi loomaaias ründas tiiger talitajat, kes pääses eluga suuresti tänu loomaaia külastajatele.Talitaja viibib praegu haiglas stabiilses seisundis.

Amuuri tiigri Taifuuni rünne leidis aset pühapäeval, 5. novembril. „Rünnak kestis ligikaudu kümme minutit. Selle tulemusel sai loomakasvataja hulgaliselt traumasid. Praegu on naisterahvas stabiilses seisundis ning ohtu tema elule ei ole,“ öeldi loomaaia pressiteenistusest Interfaxile.

Pärast sisejuurdlust teatas Kaliningradi loomaaia administratsioon kolmapäeval, et kiskja rünnaku põhjuseks oli ohutustehnika räme rikkumine.

Talitaja koristas puuri ümbrust, aga puuri ust, mis takistab tiigri pääsemist puurist välja, ta ei sulgenud. Loomaaia esindaja märkis, et koos loomaaiatöötajatega osalesid talitaja päästmisel aktiivselt ka külastajad. Nad püüdsid looma tähelepanu talitajalt kõrvale juhtida kivide ning suvekohviku laudade ja pinkide abil. Päästvaks osutus loomaaia külastaja visatud raske prügikast, mis juhtis tiigri tähelepanu inimeselt kõrvale, ja talitajal õnnestus varjuda siseruumidesse.

Kui naisterahvas oli väljaspool ohtu, uinutati kiskja, et teha kindlaks, et tema pihta loobitud esemed ei teinud talle viga. Praeguseks on Taifuun oma puuris ning loomaarstid kinnitavad, et looma tervislik seisund on normaalne.

Loomaaed on lubanud vigastatud talitajale tagada vajalikku abi ning materiaalse ja psühholoogilise toetuse.